Απάντηση στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Αγιας Παρασκευής‏

Απάντηση

του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κυρίου Τσιαμπά Κων/νου στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών κύριο Σπύρο Παπαγεωργίου

TsiampasKwn-nos

 

Κύριε Αντιδήμαρχε

Στο Δημ. Συμβούλιο της  22/10/2014  με θέμα  ΄΄ Οικονομικός απολογισμός έτους 2013΄΄  παρουσιάσατε μεταξύ άλλων  και απολογιστικά οικονομικά στοιχεία,   για τα έργα που εκτελέσθηκαν  στο Δήμο  της Αγίας Παρασκευής, επί διοίκησης κυρίου Ζορμπά Βασιλείου,  αφήνοντας αιχμές για μικρή απορροφητικότητα και εκταμίευση και ότι  κατασκευάσθηκαν έργα χωρίς επενδυτικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Για την σωστή ενημέρωση των πολιτών  θα παραθέσω και την δική μου άποψη, και είμαι στην διάθεσή  σας, σε δημόσιο διάλογο, για ότι  αμφισβητείτε.

Τα  συγκριτικά στοιχεία που επικαλεσθήκατε για τους Δήμους  Γέρακα, Παιανία ,Κηφισιά, Κορωπί, για προγράμματα ΕΣΠΑ (προφανώς εννοούσατε  ένταξη  και όχι απορρόφηση και εκταμίευση, εδώ μπερδέψατε λίγο τις  έννοιες ) ήταν λανθασμένα όπως σας εξήγησε  σχε-δόν όλη η αντιπολίτευση και αντί  να αναζητήσετε  τα σωστά όπως σας ζητήσαμε όλοι, εσείς δώσατε στην δημοσιότητα  τα ίδια,    προφανώς για τους δικούς σας επικοινωνιακούς λόγους.  

Η δική μας διοίκηση,  τριάμισι χρόνια αφού εξυγίανε τα οικονομικά του Δήμου,  με συνεχείς προτάσεις –ενέργειες –παρεμβάσεις –παραστάσεις  κατόρθωσε να εντάξει  στο ΕΣΠΑ και στις δημόσιες επενδύσεις  (Υπ. Ανάπτυξης) έργα ύψους περίπου 22 εκατομμυρίων Ευρώ,  κάτι  που δεν μπορείτε να το αμφισβητήσετε, όσο και να προσπαθήσετε διότι τα έζησαν και τα βλέπουν καθημερινά οι δημότες της Αγ. Παρασκευής. Εύχομαι η  δική σας  διοίκηση στα επόμενα πέντε χρόνια, αφού  διατηρήσει   την οικονομική ανεξαρτησία του Δήμου μας τουλάχιστον όπως την  παραλάβατε,( καλό θα είναι να την αναβαθμίσετε περαιτέρω), να εντάξετε   και να κατασκευάσετε  αντίστοιχα  έργα, ώστε  σιγά-σιγά η πόλη μας  να αλλάξει πρόσωπο και να γίνει πιο ανθρώπινη, αυτό θέλουν οι πολίτες και εμείς ως αντιπολίτευση.

Ο ισχυρισμός σας ότι οι πιστώσεις  από ίδιους πόρους  και ΣΑΤΑ δεν δαπανήθηκαν  για έργα με επενδυτικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα, είναι αίολος και καθαρά επικοινωνιακός  και αυτό φαίνεται από τον Π/Υ  του 2015, όπου  δεν υπάρχει κανένα τέτοιο έργο, αλλά απεναντίας υπάρχουν και μειώσεις,  όπως  π.χ  η δαπάνη για την συντήρηση των σχολείων που είναι μειωμένη κατά 170.000 Ευρώ. Το τεχνικό σας πρόγραμμα είναι αντιγραφή των προηγούμενων.

Η ΣΑΤΑ (χρηματοδότηση) και οι ίδιοι πόροι που περισσεύουν από τον Π/Υ κάθε χρόνο,   αφαιρώντας τις ανελαστικές  δαπάνες    και τα ανταποδοτικά  (καθαριότητα –ηλεκτρο-φωτισμός –κοιμητήριο κλπ )είναι περιορισμένοι και μπορούν να καλύψουν, μόνο τις ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ των  σχολικών  συγκροτημάτων  –παιδικών  χαρών– παιδικών  σταθμών-πλατειών –κτιρίων- δρόμων ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή εικόνα και να εξασφαλίζουν την υγιεινή διαβίωση. Τα παραπάνω αποτυπώνονται  σαφέστατα στον  Π/Υ του 2015  ο οποίος  είναι σχεδόν αντιγραφή  του Π/Υ του 2014 ( προς το αρνητικότερο σε ορισμένα θέματα   όπως π.χ  τα κοινωνικά, δείχνοντας το αξιακό σας σύστημα και τις   πραγματικές ευαισ-θησίες ως αριστερή διοίκηση). Εδώ γενάτε το ερώτημα   παραπληροφορείται συνειδητά  τους δημότες υιοθετώντας την αρχή, ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ της ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  ή δεν γνωρίζετε τον Π/Υ  που υποτίθεται ότι συντάξατε. Ο κύριος Δήμαρχος που ασχολείται με τα δημοτικά δρώμενα επί 17 χρόνια, ούτε αυτός το γνώριζε.

Η απορρόφηση – εκταμίευση  των χρημάτων για τα έργα ΕΣΠΑ-Δημοσίων Επενδύσεων, Κύριε Αντιδήμαρχε, ( την ύπαρξη των οποίων δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, διότι τα έργα για να περάσουν από   το προσυμβατικό έλεγχο  του Συμβουλίου της Επικρατείας πρέπει να υπάρχουν οι πιστώσεις)  εξαρτάται από την εξέλιξη των εκτελουμένων εργασιών του κάθε έργου. Είναι αυτονόητο  και  γνωστό σε όλους, εκτός από εσάς όπως φαίνεται  !!!!!, ότι πρώτα εκτελούνται οι εργασίες και μετά πληρώνονται, ΄΄ πρώτα παίζουν τα όργανα και χορεύεις και  μετά πληρώνεις ΄΄ . Αδιάψευστος, δικός μας  μάρτυρας  για τα παραπάνω, είναι  η ομαλή εξέλιξη   των έργων, που δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τις Διαχειριστικές Αρχές (ΥΠ. Εσωτερικών-Περιφέρειας) που τα παρακολουθούν, και τεχνικά είναι άριστα. Εδώ συμβουλευτικά θα  θυμίσω τη ρύση του Αριστοτέλη ΄΄ ότι τα πράγματα   που πρέπει να μάθεις να κάνεις, τα μαθαίνεις κάνοντάς  τα ΄΄.      

Οι αμφισβητήσεις και οι διαφορετικές απόψεις σε θέματα πολιτικής  είναι υγεία και βοηθούν την αναβάθμιση  και προαγωγή της πραγματικής δημοκρατίας και όχι αυτής που εξυπηρετεί τον καθένα και την ιδεολογία του. Όταν θυσιάζεται  ή  διαστρεβλώνεται η αλή-θεια, στο βωμό της επικοινωνίας, (απ΄ότι φαίνεται η παράταξή σας τι ξέρει καλά), ακόμη και στα   θέματα καθημερινότητας,  που μπορούν εύκολα να αποδειχθούν, μολύνετε η πολιτική ζωή του τόπου υποβαθμίζεται η Δημοκρατία  και  πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

΄΄ όποιος είναι απρόσεκτος με την αλήθεια στα μικρά ζητήματα ,δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος στα μεγάλα ζητήματα ΄΄ .

 

 

 

Τσιαμπάς  Κων/νος

Δημοτικός Σύμβουλος

π. Αντιδήμαρχος  Τεχνικών Υπηρεσιών

Υποστράτηγος ε.α

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.