Δήλωση του κ. Κώστα Τσιαμπά για τη “Βιοκλιματική Ανάπλαση Οδών και Δημιουργία Δικτύου Ποδηλατοδρόμων”

TsiampasKwn-nos

Λαμβάνοντας υπόψη:
α. Ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης από την ΕΕ για παράταση ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ ,γεγονός που επιβάλλει την ολοκλήρωση του έργου μέχρι το 1ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου όπως ενημερώθηκα από την διαχειριστική αρχή και το Υπουργείο
β. Την μέχρι τώρα εξέλιξη των εργασιών .
γ. Το υπόλοιπο των εργασιών .
δ. Τη διαδικασία και ταχύτητα εξόφλησης των λογαριασμών από την περιφέρεια, η οποία δίδοντας τις διαθέσιμες πιστώσεις στην κεντρική κυβέρ-νηση για να υλοποιήσει το σχέδιο της δημιουργικής ασάφειας, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα επιστραφούν, δεν πλήρωσε τους λογαριασμούς των έργων από το Μάρτιο με συνέπεια να γίνει διακοπή εργασιών στους πιο παραγωγικούς μήνες . Φιλοσοφία με την οποία ταυτισθήκατε και εσείς από-λυτα βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα του Δήμου. Εδώ έχετε μεγά-λες ευθύνες τόσο εσείς όσο και ΟΛΟΙ οι δημοτικοί σας σύμβουλοι, διότι δώσα-τε προτεραιότητα στο κόμμα και όχι στις ανάγκες του Δήμου.
ε. Την σχεδόν ανύπαρκτη επίβλεψη του έργου και ιδιαίτερα εκ μέρους των αιρετών της παράταξής σας, οι οποίοι έπρεπε να βρίσκονται καθημερινά παρόντες, σε κάθε εργασία διότι με βάσει την προγραμματική σύμβαση υπάρ-χει τυπικό πρόβλημα στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου και οι μεγάλες κακοτεχνίες φαίνονται σε μεταγενέστερο χρόνο ,όπως οι ασφαλτοστρώσεις και άλλες πολλές για τις οποίες σας έχουμε ενημερώσει.

Κύριε Δήμαρχε

Με γνώμονα και μόνο το συμφέρον των δημοτών , σας απευθύνω έκκλη-ση αφού λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω καθώς επίσης και τις παρατη-ρήσεις και τα γραπτά ερωτήματα που σας υπέβαλε στις 20/2/2015 με αρ. πρωτ. 5151 η ομάδα τεχνικού ελέγχου της παράταξής μας και στα οποία δεν απαντήσατε ποτέ ως συνήθως να :
α. Αναθεωρήσετε την άποψη και την θεωρία ότι ΄΄ προτεραιότητα έχουν οι εργολάβοι ΄΄ την οποία εξέφρασε δημοτικός σας σύμβουλος στην ευρεία σύσκεψη που έγινε τις αρχές του καλοκαιριού του 2014, έχοντας κερδίσει τις εκλογές, στο γραφείο του κου Ζορμπά και με την οποία συμφωνήσατε απόλυτα τότε (παρακολουθώντας την εξέλιξη του έργου, διαπιστώνεται ότι την εφαρμόζετε πλήρως και στην πράξη). Παρόντες ήταν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων ,η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ,στελέχη και Δημ. Σύμβουλοι της παράταξή σας ορισμένοι των οποίων,μηχανικοί .
β. Προβείτε έγκαιρα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλισθεί η ολοκλήρωση του έργου και να εξασφαλισθούν τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ συμφέροντα του Δήμου και το έργο να εκτελεσθεί σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης, της τεχνικής και της επιστήμης.

– Θέλω να σας διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά ότι η παράταξη ΄΄Αγία Παρασκευή η πόλη μας΄΄ επιμένοντας στην πάγια αρχή της ότι τα έργα πρέ-πει να εκτελούνται σωστά και να παραδίδονται στους δημότες χρηστικά και χωρίς προβλήματα (κάτι που εφήρμοσε στην Αγ. Ιωάννου ,Ελ. Βενιζέλου – Πατρ. Γρηγορίου ,Τσακού ,Βρεφονηπιακός σταθμός Πευκακίων , γέφυρα Γελαδάκη και στα μικρότερα έργα ), θα συνδράμει σε κάθε ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή προσπάθειά σας ώστε και αυτό το έργο να κατασκευασθεί ορθά και να αποτελέσει στολίδι για την πόλη μας ,μεταθέτοντας την λεπτομερή κριτική και τον έλεγχο όταν οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες ώστε να μην κινδυνεύσουν τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου.

Τσιαμπάς Κων/νος
Δημοτικός Σύμβουλος

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.