ΓΗΠΕΔΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ …. Το αποφυγέν ρεζιλίκι και ο ρόλος του images (video)

20160808_gipedo 7o dimotiko 27ο δημοτικό σχολείο Αγ. Παρασκευής

Γράφει η Λένα Μαρκή

Η κριτική πέραν του να εκφράζει μια άποψη, ενίοτε μπορεί να είναι και εποικοδομητική.  Ενίοτε σκοπός της είναι να «σπρώχνει» καταστάσεις, να αφυπνίζει άτομα και να φέρνει αποτελέσματα.

Όπως αποδείχτηκε στο παρελθόν η κριτική που ασκήθηκε κατά καιρούς μέσα από την ιστοσελίδα aparaskevi-images.gr  προς την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, μπορεί να ήταν αυστηρή και όχι αρεστή, βοήθησε όμως το Δήμο μας να ανταποκριθεί στο έργο του και έφερε θετικά αποτελέσματα για τους δημότες.

Θα αναρωτιέστε τώρα γιατί σας τα γράφω όλα αυτά. Γιατί και πάλι μέσω του images κινητοποιήθηκαν καταστάσεις και άτομα και αποφύγαμε (μέχρι στιγμής) το ρεζιλίκι.

Επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί στην ανάγκη ανακατασκευής των δύο γηπέδων 5Χ5 στα δημοτικά σχολεία 7ο και 9ο που παρουσιάζουν άθλια εικόνα. Συχνά πυκνά οι Διευθυντές των σχολείων και οι Σύλλογοι Γονέων το έχουν αναφέρει και προσπαθούν να πιέσουν τη Δημοτική Αρχή να πράξει τα ανάλογα.

Αποτέλεσμα, στις Συνελεύσεις Γειτονιάς που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος μέσα στο 2016 στο Κοντόπευκο και τα Πευκάκια, καθώς και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 υποσχέθηκε δημοσίως ότι και τα δύο γήπεδα θα αποκατασταθούν μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, όταν θα είναι κλειστά τα σχολεία.

Το έργο αυτό κοστολογήθηκε στα 50.000€ και θα χρηματοδοτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Σε παλαιότερο άρθρο παρουσιάσαμε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία για το 2016 η Γ.Γ.Α. δίνει μόνο τα 10.000€ από όλο το ποσό και είχαμε τονίσει ότι δεν είναι δυνατόν να εκτελεστεί το έργο μέσα στις γιορτές. Επίσης είναι απαγορευτικό να συνδράμει ο Δήμος με δικά του χρήματα, γιατί τότε θα αποσυρθεί η Γ.Γ.Α. Άρα ο κ. Δήμαρχος βγαίνει ξανά εκτεθειμένος όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα που έθεσε.

Όμως το τραγελαφικό της υπόθεσης συμβαίνει στη συνέχεια και πρόκειται για τη βόμβα που έριξε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 15/12/16, ο κ. Γιάννης Λογοθέτης, την οποία γνωρίζαμε κι εμείς, ότι δηλαδή ο Δήμος έχει κληθεί από τις 24 Νοεμβρίου 2016 εγγράφως από τη Γ.Γ.Α. (αρ. πρωτ. ΥΠΠΑ/ΓΔΥΑ.ΔΤΥ.ΤΧΠΑΥΧΑΠ/391187/26567/2144/304,  24/11/0216) για την έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση των έργων που χρηματοδοτούνται από το Π.Δ.Ε 2016 και αδράνησε!!!! Το μόνο που δεν ανέφερε ο κ. Λογοθέτης, που ίσως δεν το γνώριζε και είναι εξίσου, ίσως και περισσότερο σημαντικό, είναι ότι αν δεν υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση έως το τέλος του 2016  ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ !!!

Ακούστε και το καλύτερο. Δεν τους έφτασε το πρώτο καμπανάκι του κ. Λογοθέτη για να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί του Δήμου, αλλά χρειάστηκε και δεύτερο. Το όλο θέμα το είχε, λένε, αναλάβει κάποιος υπάλληλος του Δήμου και το είχε ξεχάσει εντελώς (σε κάποιο συρτάρι πιθανόν;) μέχρι που κάποιοι μέσα από τη Γ.Γ.Α. που νοιάζονται την Αγία Παρασκευή και δεν έχουν καμία σχέση με την σημερινή Διοικούσα –ξεχασιάρα- Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, τους ταρακούνησαν απευθυνόμενοι σε υπεύθυνο της Τεχνικής Υπηρεσίας και πρόλαβαν το κακό. Γι’ αυτό λοιπόν εσπευσμένα φέρνουν το θέμα σε Δ.Σ. μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (29-12-2016) ώστε να προλάβουν και να μην ρεζιλευτούν.

Όλο αυτό το παρασκήνιο η ιστοσελίδα aparaskevi-images.gr το γνώριζε και συμμετείχε ενεργά προωθώντας στα κατάλληλα άτομα όποιες σημαντικές πληροφορίες γνώριζε, αγωνιζόμενη μαζί με τους υπόλοιπους για την ασφάλεια και την σωστή άθληση των μαθητών. Αναγνωρίζοντας την αγωνία των δασκάλων και των γονιών το aparaskevi-images.gr κινείται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση πιστεύει ότι θα αποφέρει οποιοδήποτε όφελος για τους μαθητές και την πόλη, κάτι που δεν βλέπουμε να κάνει η Δημοτική Αρχή. Αντίθετα η Διοίκηση του Δήμου επαναπαύεται στις υποσχέσεις και μένει εκεί, χωρίς να τρέξει στη συνέχεια και να διεκδικήσει «τώρα» αυτά που της τάζουν για το μέλλον.

Κατά καιρούς έχουμε κατηγορηθεί ότι ασκούμε στείρα κριτική και εποφθαλμιούμε το έργο της Δημοτικής Αρχής Σταθόπουλου! Τι ειρωνεία! Ποιο έργο! Πόσες φορές μέσα στα τελευταία 2,5 χρόνια δεν έχουμε αναδείξει σοβαρά προβλήματα που κατόπιν έσπευσε η Δημοτική Αρχή να διορθώσει; (αναλυτικά σε μελλοντικό άρθρο). Αν δεν νοιαζόμασταν για την πόλη και τους κατοίκους της στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσαμε να αδρανήσουμε κι εμείς, να αδιαφορήσουν και οι «άλλοι» (σεβόμαστε το ότι θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους) και να απολαύσουμε το ρεζιλίκι του Δημάρχου κ. Σταθόπουλου και των συνεργατών του με το ξεκίνημα του 2017.

Ενός Δημάρχου που ανά τρίμηνο εξήγγειλε πέρυσι τη δημιουργία κλειστού προπονητηρίου και στο τέλος προπονητήριο δεν είδαμε, αντίθετα ο κ. Σταθόπουλος ζήτησε συγνώμη γιατί δεν γνώριζε τη διαδικασία … Ενός Δημάρχου που εξήγγειλε την ανακατασκευή των γηπέδων 5Χ5 για το καλοκαίρι του 2016, μετά για τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2016 και βλέπουμε … Γιατί βάση του χρονοδιαγράμματος, όπως φαίνεται στον πίνακα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, πάμε για το Πάσχα του 2017, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η Δημοτική Αρχή.

xronodiagramma-sumvasis-5x5

Αναρωτιόμαστε τι τους θέλει τους χρονικούς προσδιορισμούς αφού δεν του βγαίνουν; Η ευθύνη όμως για την παρακμή της πόλης δεν βαρύνει μόνο τον Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο, βαρύνει και τους συνεργάτες του που είναι υπεύθυνοι για τα όποια έργα, αλλά και αυτούς που σιωπούν βολεμένοι στην καρέκλα τους. Το έχουμε πει και άλλοτε μέσα από αυτή τη σελίδα, τα γηπεδάκια μπορούσαν να έχουν ήδη φτιαχτεί από το καλοκαίρι με τις 50.000€ που χάρισε ο Δήμαρχος στο «δωρεάν» πανηγύρι της ΕΡΤ. Από ορισμένες ανάλογες κινήσεις φαίνονται οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, κινήσεις που κάνουν πως δεν βλέπουν οι στρατευμένοι χειροκροτητές, αλλά αρχίζουν και διακρίνουν οι γονείς και οι δάσκαλοι.

 

Ακολουθεί το Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης όπως αυτό έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση.

7ο ΗΔ – ΕΙΣ.ΓΙΑ ΕΚΡΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 5Χ5

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τα σχετικά άρθρα:

– Για να καταλάβουμε τι ακριβώς θα πάρουμε για τα γήπεδα 5Χ5 από τη ΓΓΑ

– Ούτε φράγκο στην Αγία Παρασκευή για τα ανοικτά γήπεδα από τη ΓΓΑ μέσα στο 2016  (Πόσο προφητικό;;;)

 

 –

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter