Ο Γιάννης Σερκεδάκης παρουσιάζει τον Όμιλο Αντισφαίρισης και την επιθυμία για δημιουργία ιντερνετικού σχολείου για αθλητές

Συνδιοργανωτής στην αθλητική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2019 στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου ήταν και ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής (ΟΑΑΠ). Ο πρόεδρός του κ. Γιάννης Σερκεδάκης συμμετείχε στο πάνελ με τους εκπροσώπους των υπολοίπων συνδιοργανωτών αθλητικών σωματείων.

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Σερκεδάκη μέσω της οποίας παρουσιάζει τον Όμιλο, τους αθλητές του, τα προβλήματα και τις προτάσεις του.

******

Η ομιλία του Προέδρου του Ομίλου κ. Σερκεδάκη Γιάννη

Γιάννης Σερκεδάκης

Το 1993 ιδρύθηκε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής και 26 χρόνια τώρα έχουμε μυήσει χιλιάδες παιδιά της πόλης μας στα ¨μυστικά¨ του τένις.

Περισσότερα από 4000 παιδιά έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια από τις ακαδημίες του ομίλου και από αυτά τα 250 έχουν συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα έχοντας πολλές διακρίσεις όχι μόνο σε εθνικούς, αλλά και σε διεθνείς αγώνες.

Πρόθεση και στόχος μας ήταν και είναι να είχαμε φιλοξενήσει κορυφαίες εκδηλώσεις του αθλήματος, καθώς έχουμε αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους αθλητικούς συλλόγους στο χώρο του τένις σε επίπεδα αγωνιστικών διακρίσεων. Δυστυχώς αυτό δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατό λόγω της μη επάρκειας των αθλητικών και αγωνιστικών χώρων στο χώρο του ΤΕΝΙΣ καθώς απαιτούνται 4 γήπεδα συγκεντρωμένα σε ένα χώρο, δηλαδή, απαιτούνται 3 στρέμματα γης και περίπου 160.000 Ευρώ.

Επί 26 χρόνια ο όμιλος Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής ζωής της πόλης μας. Ενώ προσφέρει παράλληλα και στον αθλητισμό της χώρας με τη συμμετοχή αθλητών του στις εθνικές ομάδες, όπως επίσης και στις διεθνείς συναντήσεις Αντισφαίρισης στα πλέον σύγχρονα διεθνή γήπεδα.

Όχι υπόσχεση αλλά δέσμευση όλων μας στον Όμιλο είναι να εργαστούμε σκληρά για να μεγιστοποιήσουμε καμαρώνοντας επιτυχίες, όπως αυτές του Νίκου Σερκεδάκη, ο οποίος ήταν στην κορυφή των αθλητών τένις της χώρας μας, μέλος της Εθνικής Ομάδας Davis, αλλά και με πολλές διεθνείς διακρίσεις, ενώ σήμερα διαπρέπει ως κορυφαίος προπονητής του αθλήματος.

Οφείλουμε όμως να αναφερθούμε και στα ονόματα του Μιχάλη Σακελλαρίδη πρωταθλητή Ελλάδος στα junior, της Σαπφώς
Σακελλαρίδη πρωταθλήτριας Ελλάδος στα junior όπως και του Οδυσσέα Μενεξελή νούμερο 16 στην πανελλήνια κατάταξη της Αθήνας Στεργιοπούλου, του Λεόν Δημητρίου, της Αθήνας Σιούνα, της Νεφέλης Ναούμ, της Ζήνας Γκρέκα των Ιωαννίδη Παντελή και Ιωάννη και πλήθος άλλων αθλητών που πρωταγωνίστησαν στις κατηγορίες τους.

Η συμβολή της δημοτικής αρχής της Αγίας Παρασκευής, αλλά και συνολικά του δημοτικού συμβουλίου είναι καθοριστική σχετικά με την μέχρι τώρα πορεία του Ομίλου. Είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι πολύτιμοι αρωγοί μας και στο μέλλον σε ό,τι αφορά την δημιουργία των Γηπέδων – εγκαταστάσεων του Ομίλου.

Ειδικότερα θεωρούμε δεδομένο ότι ο Δήμαρχος αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων και το δημοτικό συμβούλιο θα τηρήσουν όλα όσα ανακοινώνουν κατά καιρούς για την επόμενη μέρα του Τένις στην Αγ. Παρασκευή.

Πιστεύουμε ότι η επένδυση στον αθλητισμό έχει ανταποδοτική αξία και αυτό το βλέπουμε παραδείγματος χάριν στην περίπτωση του Στέφανου Τσιτσιπά, σε ένα άθλημα το οποίο κατά κύριο λόγο πρεσβεύει την ευγενή άμιλλα και τις κορυφαίες αθλητικές αξίες.

Όλοι σήμερα αναφέρονται και σωστά στις επιτυχίες του Στέφανου, αλλά μας κάνει εντύπωση πως μόλις τώρα οι όψιμοι υποστηρικτές του προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν την σημασία που έχει η εκπαίδευση και η γνώση ως η πιο σοβαρές παράμετροι στην εξέλιξη ενός δημιουργικού ταλέντου.

Η σκληρή δουλειά, η πειθαρχία, η διαδικασία της εκπαίδευσης και το
πλαίσιο των κανόνων που όλα αυτά συμβαίνουν, είναι εκείνα που καθορίζουν την εξέλιξη και τους στόχους που τίθενται και αναπροσαρμόζονται κατά συγκυρία αλλά και κατά περίπτωση.

Θα μου επιτρέψετε να παραθέσω το μήνυμα που έστειλα προς τον Στέφανο, στις 12 Αυγούστου 2018 μετά τις εμφανίσεις του στο Τορόντο:

¨Στέφανε μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις σου συνέχισε απτόητος για την πορεία προς την κορυφή!

Απέδειξες πως χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια οτι όταν έχεις σχέδιο, πείσμα, σκληρή δουλειά και απόλυτη αφοσίωση σε αυτό που κάνεις κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει και να σταθεί εμπόδιο στην πορεία σου.

Συγχαρητήρια Στέφανε και τώρα που είσαι στην κορυφή όλοι πλέον θα σε αναγνωρίσουν και θα σε σεβαστούν καθώς έκανες ένα μεγάλο δώρο στην Ελλάδα, στην Ελλάδα που αντιστέκεται, στην Ελλάδα που επιμένει.

Καλή συνέχεια¨

Ένα ιντερνετικό σχολείο ζητούν οι αθλητές του τένις

Κλείνοντας ο κ. Σερκεδάκης, τόνισε τα εξής:

Το μεγάλο αίτημα των αθλητών, όπως και το παράπονο του Στέφανου,  είναι γιατί η πολιτεία ενώ καμαρώνει μαζί με τον ελληνικό λαό τις επιτυχίες των μεγάλων αθλητών δεν δημιουργεί ένα σχολείο εξ αποστάσεως ιντερνετικό, έτσι ώστε, όλοι οι ταλαντούχοι αθλητές που εκπροσωπούν την Ελλάδα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης να μπορούν, να συνεχίζουν χωρίς προσκόμματα τις σπουδές τους. Αυτό θα ήταν μία επένδυση του ελληνικού κράτους προς τον αθλητισμό της χώρας μας και όχι να τους δίνουν μετά το τέλος της καριέρας τους μία άδεια Προ-Πο ή να υπηρετούν κάτι άλλο στις ένοπλες δυνάμεις ενώ έχουν κάνει άλλη πετυχημένη καριέρα.

Σε τοπικό επίπεδο τώρα θα μπορούσε η εκάστοτε δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τους συλλόγους και την εκπαιδευτική κοινότητα, να παρέχουν διευκολύνσεις στα ταλαντούχα παιδιά της πόλης μας. Έτσι να μπορούν απρόσκοπτα να συνεχίζουν τις σπουδές τους, επιτελώντας ταυτόχρονα το μεγάλο αθλητικό έργο που έχουν στις πλάτες τους.

Ειλικρινά σας ευχαριστώ και εγώ μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας στην ημερίδα μας, εύχομαι να βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα και ελπίζω να ανταμώσουμε και πάλι, αυτή τη φορά όμως στις εγκαταστάσεις και στα  γήπεδα του Ομίλου μας!”.