Πανέτοιμος για την αυριανή έναρξη ο δημοτικός κινηματογράφος στο 2ο Γυμνάσιο (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ο αύλιος χώρος του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής έχει αλλάξει μορφή και ετοιμάστηκε να υποδεχτεί τις προβολές του θερινού δημοτικού κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος». Στον γνώριμο χώρο έχουν τοποθετηθεί τα καθίσματα, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας και η απαραίτητη οθόνη.

Η νυχτερινή ατμόσφαιρα προϊδεάζει για ξεχωριστές κινηματογραφικές προβολές και βραδιές διασκέδασης μέσα στο πράσινο του Υμηττού. Τα φώτα στις δύο πλευρές της εισόδου οδηγούν το θεατή στην καρδιά μιας πράσινης όασης, για να μεταφερθεί σε μια άλλη (κινηματογραφική) διάσταση.

Όλα λειτουργούν «ρολόι» και με επιτυχία στέφθηκε η δοκιμαστική προβολή.  Όπως αποδεικνύεται το προαύλιο του 2ου γυμνασίου είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος, δεδομένων των συνθηκών.

Ενημερωτικά, το κυλικείο είναι εφοδιασμένο, σε όλο το διάστημα της λειτουργίας του σινεμά ο χώρος του σχολείου θα φυλάσσεται όλο το 24ωρο και θα απασχολείται διψήφιος αριθμός εργαζομένων ώστε να τηρηθούν η τάξη και η καθαριότητα.

Αυτό που μένει είναι οι πολίτες να τηρήσουν τις οδηγίες που έχουν δημοσιευτεί εδώ και μέρες και οι οποίες υπάρχουν στην τελευταία σελίδα του προγράμματος, έτσι ώστε να απολαύσουν μια διασκεδαστική, συγκινητική, κωμική, αλλά προ πάντων ασφαλή κινηματογραφική βραδιά.

Την έναρξη θα πραγματοποιήσει αύριο 10 Ιουλίου 2020, στις 9:00 μ.μ. η συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου με τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο και θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Δικτάτωρ καλεί Θανάση» στη μνήμη του αξέχαστου ηθοποιού. Επισημαίνεται ότι μεγάλο μέρος της συγκεκριμένης ταινίας γυρίστηκε σε γειτονιές της Αγίας Παρασκευής. Το σπίτι που κατοικεί ο ήρωας, μια μονοκατοικία με μεγάλο κήπο και πολύ πράσινο, βρισκόταν στην οδό Πτολεμαίων, έναν μικρό δρόμο, κάθετο στην Μεσογείων, απέναντι από το κατάστημα του Κωτσόβολου.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα προβολών.