Με 7 υπογραφές ζητούν δια ζώσης συνεδρίαση στους ΠΑΙΣΔΑΠ και ακύρωση της απόφασης για άσκηση έφεσης (DOC)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Το θέμα των εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών που δικαιώθηκαν πρωτόδικα από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, αλλά η Διοίκηση του Νομικού Προσώπου εισηγήθηκε την άσκηση έφεσης και το πέτυχε σε δια περιφοράς συνεδρίαση, παίρνει τελικά τεράστιες διαστάσεις. Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από μερίδα της αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, τώρα ξεκινούν οι δράσεις.

Επτά (7) μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ζητούν την ανάκληση της απόφασης της δια περιφοράς συνεδρίασης που έγινε στις 9-1-2023.

Συγκεκριμένα με αίτηση που κατέθεσαν στο Νομικό Πρόσωπο (με λήψη πρωτοκόλλου) ζητούν – όπως έχουν το δικαίωμα σύμφωνα με την εγκύκλιο 375 , 2/6/2022 –  τη σύγκληση δια ζώσης συνεδρίασης του Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ με θέμα την ακύρωση της απόφασης 1/2023. Το σχετικό έγγραφο υπογράφουν οι κ.κ. Αξιώτης, Γάκη, Γιαννακάκος, Γκιζιώτης, Νιαβή, Παπανικολάου και Χατζηαναγνώστου. Την εισήγηση του θέματος θα κάνει ένας εκ των υπογραφόντων. Το πότε θα εισαχθεί το θέμα προς συζήτηση δεν είναι ακόμη γνωστό. Οι επτά όμως φαίνονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν το ζήτημα να ξεχαστεί. Προφανώς επιθυμούν την ευρεία συζήτησή του με την παρουσία ή και συμμετοχή των ιδίων των εργαζόμενων και επίσης να δοθεί η ευκαιρία στην αντιπολίτευση να τοποθετηθεί και πιθανά να προβεί σε προτάσεις.

Η συνέχεια προβλέπεται ενδιαφέρουσα. Το ζητούμενο είναι να δούμε πως θα κινηθεί η Διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ και ποια θέση θα πάρει η δημοτική Αρχή.

Όσον αφορά τη θέση της αντιπολίτευσης, να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο κ. Οικονόμου (Νέα Αρχή) μίλησε για άκυρη συνεδρίαση και για μεθοδεύσεις της δημοτικής Αρχής και ο δε κ. Μυλωνάκης (Αλλάζουμε) κατηγορεί το Δήμαρχο ότι προσπαθεί να αποφύγει την κριτική και να εκβιάσει καταστάσεις. Όσον αφορά τον κ. Γκιζιώτη (Λαϊκή Συσπείρωση) δηλώνει απερίφραστα υπέρ των εργαζομένων και μιλά για απαράδεκτη πρόταση της Διοίκησης των ΠΑΙΣΔΑΠ. Αντίθετος στον τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης ήταν και ο κ. Σταθόπουλος (Νίκη).

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.