Σε πλήρη εξέλιξη οι προετοιμασίες της Περιφέρειας Αττικής για την Αντιπυρική περίοδο

Ο Κρατικός μηχανισμός αυτήν την περίοδο βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας, 
για την νέα Αντιπυρική περίοδο που ξεκινά την 1η Μαΐου 2023, ώστε να συντονιστούν δράσεις (απομάκρυνση εύφλεκτης ύλης, συντήρηση δασικών δρόμων.. ) που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την έγκαιρη αντιμετώπιση συμβάντων δασικών πυρκαγιών και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις τους στους πολίτες και στο περιβάλλον.

Αρκετές είναι  οι  Περιφερειακές Ενότητες και οι Δήμοι που έχουν συγκαλέσει συσκέψειςτων Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας.

Την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023, η  Αντιπεριφερειάρχης  Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Λουκία Κεφαλογιάννη συμμετείχε σε συνάντηση που συγκάλεσε η Εθελοντική Ομάδα  Σ.Ε.Π.Π.ΒΑ.Τ.Υ. (Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού), στην επιχειρησιακή της έδρα, πλησίον της Γυναικείας Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Αγίου Ιωάννου Κυνηγού Γλυκών Νερών – Αττικής. Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Ευάγγελος Τσιγκρέλης, ευχαρίστησε την κ. Αντιπεριφεριάρχη, για την αγαστή συνεργασία όλα τα προηγούμενα έτη και την υποστήριξη δράσεων από την  Περιφέρεια Αττικής,  που αφορούν την διαχείριση φυσικών καταστροφών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης, υπηρεσιακοί παράγοντες από το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, το Πολεμικό Ναυτικό, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “ΔHΜΟΚΡΙΤΟΣ”, τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, τον Σ.Π.Α.Υ. και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.