Εκλογές 2023 χωρίς διόδια -Πότε θα είναι δωρεάν οι διελεύσεις

Ανοιχτά θα είναι τα διόδια για τους πολίτες που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για να ασκήσουν το δικαίωμά τους στις εκλογές 2023.

Όσοι έχουν επιβεβαιώσει ότι ψηφίζουν σε άλλη περιοχή από αυτήν όπου διαμένουν -μέσω της εφαρμογής «Μάθε πού ψηφίζεις» του υπουργείου Εσωτερικών- θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, όπως σε κάθε εκλογική δοκιμασία, έτσι και στις εκλογές 2023 θα είναι δωρεάν οι διελεύσεις από τα διόδια, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής Οδού και της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Οι δωρεάν διελεύσεις από τα διόδια στο πλαίσιο των εκλογών θα ξεκινήσουν τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Μαΐου -δηλαδή μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής- και θα διατηρηθούν μέχρι τις 8 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι τόσο την Παρασκευή όσο και τη Δευτέρα τα σχολεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.

Εκλογές και διόδια: Τι ισχύει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για τις εκλογές θα μπορούν να διέλθουν από τα διόδια δίχως να καταβάλουν κόμιστρο, από τις 10 το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου. Προς τούτο θα χρειαστεί να επιδεικνύουν τα σχετικά έγγραφα. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα περνούν χωρίς αντίτιμο από τα διόδια μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 22 Μαΐου.

Οι δωρεάν διελεύσεις αφορούν τους υπεραστικούς αυτοκινητόδρομους με διόδια, δηλαδή τους παρακάτω άξονες: Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα – Πάτρα), Ιόνια Οδός (Αντίρριο – Ιωάννινα), Εγνατία Οδός (Ηγουμενίτσα – Κήποι Έβρου και κάθετοι), Ε65 (Ξυνιάδα – Τρίκαλα) και στην Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης, δηλαδή Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Κλειδί Ημαθίας – Ράχες Φθιώτιδας), Κεντρική Οδός (Σκάρφεια – Ράχες, δηλαδή ο Μαλιακός), Νέα Οδός (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια).

Σημειώνεται ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι -που τις ημέρες των εκλογών πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες- έχουν και έκπτωση στα αεροπορικά εισιτήρια.

Πηγή: iefimerida.gr

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.