Γιώργος Οικονόμου: Σεβόμενος την Αυτοδιοικητική μου ιδιότητα και τις διαφορετικές απόψεις

Είχαμε την πρώτη αντίδραση από επικεφαλής δημοτικής παράταξης για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Ο επικεφαλής της “Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή”, Γιώργος Οικονόμου, που δεν έχει κρύψει τις πολιτικές του προτιμήσεις, αλλά σπανίως σχολιάζει ή τοποθετείται πολιτικά, έκανε μία αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Εξηγεί κατά την δική του εκτίμηση γιατί ενισχύθηκε η Νέα Δημοκρατία και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τόσο μεγάλη πτώση.

Κλείνει την ανάρτησή του με τα τελικά αποτελέσματα των εθνικών εκλογών και την δύναμη των κομμάτων στον Δήμο μας. Επισημαίνονται δύο πράγματα.

Πρώτον. Ο Γιώργος Οικονόμου υπενθυμίζουμε ότι πραγματοποίησε μία μεγάλη συγκέντρωση της παράταξής του με προσκεκλημένους δυο Υπουργούς, τον Περιφερειάρχη και άλλα κυβερνητικά στελέχη η οποία συνέπεσε με την προεκλογική περίοδο. Δεν κρύφτηκε και έμμεσα πήρε θέση.(Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Γιώργου Οικονόμου στο “Tennis Club”)

Δεύτερον. Η αναφορά του στα ποσοστά των κομμάτων στην πόλη μας δεν είναι καθόλου τυχαία. Μπορεί θεωρητικά η αυτοδιοίκηση να λειτουργεί ανεξάρτητα και χωρίς “κομματικές” ταμπέλες, αλλά στην πράξη όλοι ξέρουμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα επηρεάζει πολύ την κρίση των δημοτών. Με τον τρόπο αυτό πιστεύει ότι ευνοείται από την εξέλιξη αυτή έναντι των αντιπάλων του. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε πάνω από 7 μονάδες και το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ παρά την αύξηση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Το βασικό όμως ερώτημα παραμένει: Αυτή τη φορά που οι εθνικές εκλογές δεν συμπίπτουν με τις αυτοδιοικητικές, η ΝΔ που βγαίνει πιο ισχυρή από την εκλογική διαδικασία θα δώσει καθαρή στήριξη; Σύμφωνα με διαρροές και δημοσιεύματα δεν θα την έχει ο σημερινός δήμαρχος.(Μητσοτάκης: Έδειξε ποιον δήμαρχο (δεν) ψηφίζει στην Κηφισιά (φωτο))

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

θα μπορούσα να πανηγυρίζω για τις προσωπικές μου πολιτικές επιλογές, αλλά δεν το κάνω σεβόμενος την αυτοδιοικητική μου ιδιότητα και τις διαφορετικές απόψεις, οι οποίες στη δημοκρατία είναι αποδεκτές.

Ειναι όμως ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα, που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο για τις επιδόσεις του δικομματικού σκηνικού, όπως είχαμε συνηθίσει (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Ενα αποτέλεσμα της κάλπης και της λαϊκής ετυμηγορίας που δεν μπόρεσε να προβλέψει καμία έρευνα και κανένας δημοσκόπος!!! (Μας οφείλουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων μία πειστική εξήγηση.)

Και έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί συνοδεύτηκε από μειωμένη αποχή και ικανοποιητική συμμετοχή των νέων, παρά τις αντίθετες προβλέψεις.

Κατα την δική μου αντίληψη και ερμηνεία, οι ψηφοφόροι “τιμώρησαν” θολά σενάρια που οδηγούσαν σε ακυβερνησία και στράφηκαν σε μεγάλο βαθμό στην μόνη ξεκάθαρη επιλογή κυβερνητικής και οικονομικής σταθερότητας.

Η ανάκαμψη και η προοπτική της ελληνικής οικονομίας, μετά τις περιπέτειες που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αποτέλεσε το διακύβευμα αυτών των εκλογών.

Παράλληλα η απλή αναλογική, στρατηγική επιλογή της αξιωματικης αντιπολίτευσης, που αποσυσπείρωσε την ιδια χωρίς να φθειρει την κυβέρνηση, έδωσε την δυνατότητα έκφρασης πολλών σχημάτων που κατακερμάτισαν τον πολιτικό χώρο, χωρίς να καταφέρουν τελικά να περάσουν το όριο του 3%. Έτσι οδηγηθήκαμε σε πεντακομματική βουλή.

Από σήμερα υπάρχει στην χώρα μας ένα άλλο πολιτικό τοπίο και μία ισχυρή εντολή που οδηγεί με βεβαιότητα σε επαναληπτικές εκλογές ενισχυμένης αναλογικής και κυβερνητικής σταθερότητας.

Η αυτοδιοίκηση χρειάζεται πράγματι μια κεντρική στήριξη και κυρίως πολιτική σταθερότητα και λήψη αποφάσεων που την επηρεάζουν, για να ξεπεράσει τις διαχρονικές παθογένειες που την ταλαιπωρούν.

Τελος θα ήθελα να επαινέσω δημόσια την συμπεριφορά και την ωριμότητα των πολιτών, που συνοδεύτηκε με πολιτικό πολιτισμό, χωρίς έκτροπα και ρεβανσιστικούς πανηγυρισμούς νικητών κατά ηττημένων.

Στην πόλη μας στο 100% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφωθηκαν όπως στην εικόνα.

Αναμενόμενο.”