Αρχική EDITORIAL ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το ΕΚΑΒ μας απάντησε για τους βανδαλισμούς – Φεύγει από το...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το ΕΚΑΒ μας απάντησε για τους βανδαλισμούς – Φεύγει από το “Στ. Κώτσης”

.

Στις 7 Ιουνίου 2023 το aparaskevi-images.gr δημοσίευε άρθρο με καταγγελίες κατοίκων για βανδαλισμούς στο χώρο στάθμευσης του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοηθειας) στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης».

Την αμέσως επόμενη μέρα, 8/6/2023, στείλαμε το ακόλουθο e-mail προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, όπου ζητούσαμε να μας απαντήσει ποιος έχει ευθύνη για τη φύλαξή του και τι σκοπεύουν να κάνουν για το περιστατικό αυτό.

«-Προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ

  -Προς τον/τους υπεύθυνους για τις ΚΙΜ

Αξιότιμοι κύριοι,

στις 7-6-2023 κάτοικος του Δήμου Αγίας Παρασκευής σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης προέβη σε καταγγελία (συνοδευόμενης με φωτογραφίες) σχετικά με βανδαλισμούς που έχει υποστεί εδώ και 2 μήνες ο χώρος του ΕΚΑΒ στο πάρκο “Στ. Κώτσης” στην περιοχή Άγιος Ιωάννης στην Αγία Παρασκευή. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο της ενημερωτικής ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr  όπου τίθενται και ορισμένες ερωτήσεις:

Βανδαλισμοί στο χώρο του ΕΚΑΒ στο πάρκο “Στ. Κώτσης” – Ποιος φταίει;

Θα επιθυμούσαμε άμεσα μια επίσημη απάντηση από εσάς για το αν είστε γνώστες του γεγονότος, αν η προστασία της Μονάδας είναι ευθύνη του ΕΚΑΒ ή του Δήμου και τι προτίθεστε να κάνετε, με σκοπό να ενημερώσουμε τους δημότες και αναγνώστες μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση για το aparaskevi-images.gr

Λένα Μαρκή, αρθρογράφος»

.

Παράλληλα είχαμε και τηλεφωνική επικοινωνία.

Σήμερα, 30/6/2023, λάβαμε επίσημη έγγραφη απάντηση από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ και τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Συντονισμού. Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης κ. Κων/νος Λαζαράκης μας απάντησε ότι μετά από επαναλαμβανόμενες καταστροφές που συνέβησαν στο χώρο στάθμευσης του ασθενοφόρου στο πάρκο «Σ. Κώτσης»  από αγνώστους, αυτός κρίθηκε ότι δεν παρέχει τις απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας παρότι τοποθετήθηκαν και προβολείς LED για την ενίσχυση του φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο τις νυχτερινές ώρες.

Επίσης, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο έγγραφο που δημοσιεύουμε, αναζητήθηκε έτερος χώρος στάθμευσης και αυτός βρέθηκε στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται η μετεγκατάσταση του Τομέα εκεί.

Επίσης διευκρινίζεται ότι στο χώρο που επλήγη από τους βανδαλισμούς δεν υπήρχε εξειδικευμένος ιατρικός εξοπλισμός ούτε φυλάσσονταν φάρμακα, διότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τους κατά τόπους σταθμούς παραμονής των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Ακολουθεί αυτούσια η αναλυτική έγγραφη απάντηση:

Το aparaskevi-images.gr ευχαριστεί τον κ. Λαζαράκη για την άμεση ανταπόκριση και για την διαφωτιστική του απάντηση.

Επισημαίνει δε την ανάγκη εφαρμογής μέτρων φύλαξης του πάρκου “Στ. Κώτσης” με ενέργειες της δημοτικής Αρχής της Αγίας Παρασκευής. Θεωρούμε ότι είμαστε τυχεροί που ο χώρος που αναζητήθηκε αφορούσε το όρια του Δήμου μας και όχι κάποιον άλλο δήμο, γιατί τότε πραγματικά θα ήταν μεγάλο πλήγμα.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων