Συνάντηση του Δημάρχου με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

Γιάννης Μυλωνάκης: « Κοινός μας στόχος η προστασία των παιδιών μας και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής»

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Ο κ. Μυλωνάκης ενημέρωσε την Υπουργό σχετικά με την πρωτοβουλία που ανέλαβε από τις πρώτες κιόλας μέρες της θητείας του για την αντιμετώπιση του bullying στο πλαίσιο της οποίας κατόπιν σχετικής σύσκεψης με όλους τους αρμόδιους φορείς, αποφασίστηκε η κατάρτιση συγκεκριμένου προγράμματος δράσεων και παρεμβάσεων, πρόληψης, ενημέρωσης αλλά και στήριξης των θυμάτων.

Η κα Ζαχαράκη συνεχάρη τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία επισημαίνοντας πως και το Υπουργείο θα δρομολογήσει δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Μυλωνάκης έθεσε στην Υπουργό και το θέμα των σχολικών γευμάτων, ωστόσο η κα Ζαχαράκη τον ενημέρωσε πως, δυστυχώς, η Αγία Παρασκευή με δεδομένο ότι δεν πληροί τα κριτήρια τα οποία ορίζονται με βάση το όριο της φτώχειας, δεν μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Επιπρόσθετα συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με  την δρομολόγηση δράσεων αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού, την αποτελεσματικότερη στήριξη πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και τις ανάγκες στέγασης, κυρίων ευπαθών συμπολιτών μας.

Τέλος  η Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το νέο πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης σε παιδιά από 0-6 ετών που δίνεται για πρώτη φορά φέτος από το τέλος του έτους για πρόσβαση σε εξειδικευμένα κέντρα, ώστε να εντοπίζονται νωρίς οι μαθησιακές και άλλες δυσκολίες, αλλά και το επικείμενο πρόγραμμα «Ανακαινίζω -Νοικιάζω», με στόχο της κάλυψη των στεγαστικών αναγκών.

«Ευχαριστώ την κα Ζαχαράκη για τη συνάντηση. Είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για  ζητήματα που σχετίζονται με την περαιτέρω στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας αλλά  και την πάταξη του φαινόμενου του σχολικού εκφοβισμού. Με την Υπουργό θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου με τη στήριξη της να διαμορφώσουμε ένα πλέγμα δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας κατά των φαινομένων της βίας των ανηλίκων, πρωτίστως στο πλαίσιο της Σχολικής Κοινότητας», επισήμανε  ο κ. Μυλωνάκης, μετά την ολοκλήρωση  της συνάντησης. 

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.