Πάρκο Τσέπης: ζήτημα «πατρότητας» και πως θα βγάλουμε άκρη …

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ζήτημα «πατρότητας» αντιμετωπίζει το πρώτο «πάρκο τσέπης» που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην Αγία Παρασκευή. Και αυτό γιατί δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης βγήκαν σε σχεδόν παράλληλο χρόνο να εισπράξουν τα εύσημα για την κατασκευή του.

Αρχικά η «Νίκη των πολιτών» σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «Το παρκάκι στη γωνία των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ν. Ζέρβα στον Τσακό αναπλάστηκε. Είναι ένα έργο που χρηματοδοτήσαμε και προγραμματίσαμε στην Δημαρχιακή μας θητεία, με την διαδικασία του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού».

Λίγο αργότερα ο επικεφαλής της «Αγίας Παρασκευής η πόλη μας» παρουσιάζετε σε μίνι βίντεο να λέει «Άλλο ένα έργο μας ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για το πάρκο τσέπης που είναι στο τριγωνάκι Ελ. Βενιζέλου με Ναπολέοντος Ζέρβα. Αυτό το έργο δημοπρατήθηκε τον 5ο του 2023 με προϋπολογισμό 72.000€ περίπου…».

.

Αναρωτιέται λοιπόν ο πολίτης, ένα έργο που διεκδικούν δύο αντιπολιτευτικές παρατάξεις που διοίκησαν τα προηγούμενα χρόνια και ολοκληρώθηκε στη θητεία τρίτης δημοτικής παράταξης σε ποιον ανήκει; Έχει τόση σημασία ποιος χρηματοδότησε, ποιος δημοπράτησε και ποιος ολοκλήρωσε ένα έργο ή η κάθ’ αυτού δημιουργία του και απόδοσή του στους κατοίκους;

Εξάλλου, ακόμη κι αν αποδοθούν τα εύσημα στους δυο διεκδικητές, φαίνεται ότι ήταν πολύ μικρό ως έργο, γιατί οι κάτοικοι με την ψήφο τους τους έστειλαν στα μετόπισθεν. Αποδείχτηκε ότι κάπου έχασαν την ουσία όταν διοικούσαν και διέβλεψαν τι είχε πραγματικά σημασία για την καθημερινή ζωή αυτής της πόλης.

Όσο για το πάρκο τσέπης είναι πραγματικά πολύ όμορφό ως ιδέα και οικονομικό. Οι προσφέρουσες τοποθεσίες δε μέσα στον ιστό της πόλης, αμέτρητες. Θα μπορούσαν στην θητεία τους, έκαστος, να φτιάξουν πολλά περισσότερα στην Αγία Παρασκευή από το να τρέχουν κατόπιν εορτής να διεκδικήσουν την πατρότητα του ενός και μοναδικού. Συνολικά 9 χρόνια ήταν αυτά … γιατί δεν το έπραξαν;

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.