Αρχική ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ Πράσινο φως από την Αποκεντρωμένη στην αγορά των οικοπέδων στον Σταυρό Αγ....

Πράσινο φως από την Αποκεντρωμένη στην αγορά των οικοπέδων στον Σταυρό Αγ. Παρασκευής (DOC)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Νόμιμη κατά τεκμήριο έκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής την απόφαση υπ. Αρ. 20/2024 του Δ.Σ. του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την αγορά ακινήτων για την μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου του Δήμου. Η Πράξη της έγκρισης φέρει ημερομηνία 17-4-2024 (αρ. πρ. 32957) και υπεγράφη με εντολή του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Αναλυτικότερα μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, συνεχίζεται με επιτυχή βήματα από τη Διοίκηση Μυλωνάκη με ορισμένες ωφέλιμες μεταβολές. Συγκεκριμένα και όπως έχουμε περιγράψει αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο (δείτε ΕΔΩ), μετά την παρέμβαση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μυλωνάκη και με τις ενέργειες του Αντιδημάρχου για την Ακίνητη Περιουσία του Δήμου, κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα αγοράσει δύο οικόπεδα στην περιοχή «Σταυρός» επί της Λ. Μεσογείων.  Τα ακίνητα έχουν ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς, κρίνονται κατάλληλα και μοναδικά για το σκοπό και έχουν εμβαδόν 1.244 τ.μ..  Το συνολικό κόστος αγοράς ανέρχεται στα 381.000,00 ευρώ (τιμή μετά από εκτίμηση και κάτω από την αντικειμενική αξία) και θα αποπληρωθεί σε δύο δόσεις στα έτη 2024 και 2025.

Η απόφαση αυτή της Αποκεντρωμένης δίνει το πράσινο φως στο Δήμο να προχωρήσει στην αγορά.

Στη συνέχεια αναμένετε η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του ΣτΕ για την εξαίρεση του χώρου από τους περιορισμούς της Β΄ Ζώνης Υμηττού, ώστε να αρχίσει η ανοικοδόμηση.

Θεωρούμε, ότι πρέπει να αναμένουμε θετική κατάληξη μιας και η νυν δημοτική Αρχή ακολουθεί στοχευμένα βήματα και πολιτικές πρακτικές που μέχρι τώρα έχουν αποδώσει καρπούς. Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο κ. Παπαμιχαήλ παρακολουθούν στενά τη διαδικασία ώστε να επέμβουν εφόσον χρειαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια βιώσιμη λύση και υπάρχει συναίνεση από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αφού η πρόταση  αγοράς των ακινήτων ψηφίστηκε ομόφωνα στο Δ.Σ..

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.