Κων/νος Τσιαμπάς: Ο Δήμαρχος Πάνω απο τους Πολίτες ή Δίπλα τους;

TsiampasKwn-nos

 

Είναι ρητορικό το ερώτημα, διότι έχει αποδειχτεί ότι  «ότι όποιος ηγέτης  θέλει να φέρει σε πέρας υψηλά έργα πρέπει να τοποθετηθεί ανάμεσα στους ανθρώπους και όχι πάνω από αυτούς».

Για να ανταποκριθεί ένα σύστημα στις απαιτήσεις της αποστολής του και  να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τους πολίτες πρέπει να καθοδηγείται από συνετούς και ενάρετους ηγέτες. Ηγέτες που να πιστεύουν, μεταξύ άλλων, στην αντικειμενικότητα, τη δικαιοσύνη, την ανιδιοτέλεια, να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να διοικούν διά του παραδείγματος. Ως άνθρωποι να διακρίνονται για την καλοσύνη, την κατανόηση και τη μεγαλοψυχία τους.

Δυστυχώς για την Αγία Παρασκευή η διοίκηση του Κου Σταθόπουλου από τη ανάληψη  των καθηκόντων της, έδειξε δείγματα ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟΥ. Όλες οι παρατάξεις αναγκάζονται να  καυτηριάζουν συχνά και διά του τύπου, τον τρόπο συμπεριφοράς της Διοίκησης , στους υπαλλήλους, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων κλπ, με απώτερο στόχο να αναγκάσουν  τον κο Σταθόπουλο να  σεβασθεί  τις δημοκρατικές διαδικασίες που επιβάλλει η κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία και που όλοι πρέπει να υπηρετούμε με σεβασμό και συνέπεια.

Τα στοιχεία του ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟΥ δηλαδή η προσπάθεια για Κυριαρχία και Επικράτηση, που από ότι φαίνεται αποτελούν τη βάση των ιδεοληψιών με τις οποίες μεγάλωσε ο κύριος Δήμαρχος, πολιτικά, δυστυχώς  με την πάροδο του χρόνου γίνονται όλο και πιο πιεστικά. Δεν αποδέχεται την κριτική παρά μόνο το λιβάνισμα και την επιβράβευση με συνέπεια τις καθημερινές συγκρούσεις με τους αιρετούς, όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και της παράταξής του που αποτέλεσαν τον κύριο λόγο ανεξαρτητοποίησης, με αντίστοιχες καταγ-γελίες  δύο δημοτικών του συμβούλων, μέχρι τώρα.

Κύριε Δήμαρχε ο πολιτικός λόγος οφείλει να σέβεται τους κανόνες της Δημοκρατίας να είναι ειλικρινής, αληθινός και όχι παραπλανητικός. Θα σας θυμίσω   μερικές ενέργειές σας που επιβεβαιώνουν το αντίθετο :

  • Σε συνεργασία με τους προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου, και του ΠΑΟΔΑΠ καταστρατηγείτε κάθε έννοια διαλόγου στα αντίστοιχα συμβούλια, εκτός των επιβραβεύσεών σας, με συνέπεια τις έντονες συγκρούσεις και παραιτήσεις των μελών που εσείς προτείνεται και στη συνέχεια διορίζετε  διά του ΔΣ.
  • Παράγοντας αθλητικού σωματείου σας κατήγγειλε επώνυμα και δημόσια για προσπάθεια καθοδήγησης.
  • Προσπαθήσατε να αποκρύψετε επώνυμες καταγγελίες υπαλλήλου για παράνομες οικονομικές πράξεις στο γκαράζ και στη συνέχεια ενεργώντας ρεβανσιστικά, την μετακινήσατε  από την θέση της.
  • Δεν παραχωρείτε επί ενάμιση χρόνο στοιχεία για οικονομική παρανομία που σας ζήτησα. Η συνέπεια της πράξεως αυτής ήταν να σας ζητηθούν εξηγήσεις και ευθύνες από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, για το διοικητικό μέρος, τα υπόλοιπα έπονται. Η ενέργειά σας αποτελεί  Ντροπή για το Δήμο.
  • Προκαλέσατε ποινική δίωξη σε υπάλληλο και στη συνέχεια τον παραπέμψατε στο πειθαρχικό για να τον εκδικηθείτε επειδή δεν σας χειροκροτεί (κυριολεκτώ). Και στις δύο περιπτώσεις δυστυχώς για εσάς αθωώθηκε πανηγυρικά. Οι ιδεοληψίες σας δεν σας επιτρέπουν να δεχθείτε ότι οι εργαζόμενοι έχουν τα δικαιώματά τους, την ελευθερία τους, την προσωπικότητά τους, την προσωπική τους ζωή, συνταγματικά κατοχυρωμένα.
  • Δείξατε δειλία (βασικό στοιχείο του ηγεμονισμού) σε δύο περιπτώσεις που αντί να αναλάβετε τις προσωπικές ευθύνες σας, στην κριτική πολιτών σε συνεδριάσεις του ΔΣ για παραλήψεις σας, προσπαθήσατε να επιρρίψετε τις ευθύνες σας τι μια  φορά στην γραμ-ματέας σας και τη δεύτερη σε στέλεχος της Οικ. Υπηρεσίας.

Ο ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟΣ  είναι καταστροφικός ως τρόπος διοίκησης, διότι δημιουργεί φανταστικούς εχθρούς για να δικαιολογήσει την κατάχρηση εξουσίας, η οποία έχει καταστροφικές συνέπειες για τους πολίτες αλλά και για τον ίδιο τον Δεσπότη ο οποίος νοσεί πλέον από το σύνδρομο του Αυτοκρατορικού φόβου.

Πολλά τα παραδείγματα από την ιστορία.

 –

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
Υποστράτηγος ε.α.
Δημοτικός Σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»
Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής