Φανή Παναγιωτοπούλου: Ανευθυνότητες

Νομίζω ότι οι διάφοροι πολιτικοί και παρατάξεις, που εκμεταλλεύονται την δικαιολογημένη (στις περισσότερες περιπτώσεις) αγωνία των γονέων, δεν προσφέρουν τίποτε θετικό σε κανέναν, ούτε καν σ΄αυτούς.

Γράφουν και ξαναγράφουν διάφορα, χωρίς να έχουν να πουν τίποτε, δημιουργώντας σύγχυση, που δεν έχουν καμιά επιστημονική βάση ή σχέση με την πραγματικότητα. Μέσα από αυτά, προσπαθούν να περάσουν και με πλάγιο τρόπο την δήθεν δική τους συνδρομή στην επίλυση προβλημάτων. Αλλά μάλλον περισσότερα προβλήματα δημιουργούν, δεν δείχνει όμως αυτό να τους ενδιαφέρει μπροστά στην πιθανότητα να προσελκύσουν λίγες ψήφους παραπάνω. Αυτά είναι πράξεις  ανευθυνότητας και λαϊκισμού.

Πρόσφατες τέτοιες πράξεις, είναι αυτές του κ. Σταθόπουλου και του κ. Μυλωνάκη. Ο πρώτος, με μια ανάρτησή του προσπαθεί να υποκαταστήσει την κεντρική κυβέρνηση αλλά και το Δήμο, κάνοντας προτάσεις που δεν βασίζονται σε κάποιο υγειονομικό πρωτόκολλο ούτε έχουν κάποια πρακτική αξία. Προτείνει ας πούμε, ο Δήμος να κάνει την επομένη εβδομάδα προληπτικό τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό, όλων των βαθμίδων, συνολικά δηλαδή κάποιες εκατοντάδες τεστ. Εκτός από τον χρόνο που θα χρειαζόταν κάτι τέτοιο, ποια θα ήταν η πρακτική του αξία αφού τα αποτελέσματα θα αφορούσαν μόνο την συγκεκριμένη μέρα; Προτείνει δηλαδή μια μεγάλη δαπάνη, χωρίς αντίκρυσμα. Μέσα σ΄όλα τα άλλα, αναφέρει ότι με δική του πρωτοβουλία έγινε η απολύμανση στο 8ο Δημοτικό (όπου εμφανίστηκε κρούσμα σε εκπαιδευτικό). Ναι, ο Δήμος περίμενε το δικό του τηλεφώνημα για να κάνει το αυτονόητο και προβλεπόμενο… Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά από έναν τέως δήμαρχο. Άσχετο, γιατί ο κ. Σταθόπουλος δεν αναφέρεται καθόλου στη δίχρονη προσχολική αγωγή; Μα φυσικά γιατί αυτό θα τον «κάψει», αφού στα δυο τελευταία χρόνια της θητείας του δεν ασχολήθηκε καθόλου, αφήνοντας το Δήμο «γυμνό».

Ο κ. Μυλωνάκης πάλι, με ανακοίνωσή του αναφέρεται στην δήθεν ανυπαρξία του παραρτήματος του Νηπιαγωγείου στην οδό Πατρόκλου, σπέρνοντας ανησυχία στους γονείς. Και «πριν αλέκτορα λαλήσαι», διαψεύδεται κατηγορηματικά και με στοιχεία από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Γιατί δεν προσέχουν λιγάκι;

Φανή Παναγιωτοπούλου

Αντιπρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ