«Τι θέλει η αγορά από μια κυβέρνηση;»

Γράφει ο Νικόλαος Αθ. Ζόμπολας *


Έχουμε εκλογές λοιπόν σε λίγες εβδομάδες, τι σημαίνει αυτό για την αγορά και την επιχειρηματικότητα

Τι θέλει η αγορά από μια κυβέρνηση ;

Θα προσπαθήσω να το αναλύσω παρακάτω με απλότητα και λίγες λέξεις.

Η αγορά θέλει σίγουρα σταθερότητα και ασφάλεια για την χώρα μας, όπως και στο επάγγελμα μας στον ασφαλιστικό κλάδο, σημαντικό ρόλο παίζει πάντα η αξιοπιστία και η συνέπεια. Οι λέξεις αυτές βέβαια είναι απαγορευμένες στην πολιτική!

Αυτή την στιγμή στην χώρα μας, έχουμε περάσει από μια ιστορική δεκαετία μνημονίων που άλλαξαν όλα και μια πανδημία που μας μπέρδεψε κι άλλο. Η ενεργειακή κρίση ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι δεν περνάμε μια κρίση αλλά είναι η επιβεβαίωση του κανόνα.

Τα τελευταία χρόνια επιτέλους είχαμε έναν ρυθμό ανάπτυξης που μας έσωσε εν μέρει, αλλά και πάλι οι δομικές αλλαγές που χρειάζονται είναι μεγάλες και αφορούν κυρίως το κράτος. Έλεγχος, κανόνες, πρόστιμα είναι επίσης απαγορευμένες λέξεις για τις ελληνικές κυβερνήσεις. Ενώ έχουμε αμέτρητους θεσμούς και αρχές, δεν εφαρμόζεται τίποτα στην πράξη ή εν πάση περιπτώσει εφαρμόζονται ελάχιστα.

Δεν θα σας κουράσω με νούμερα, αν και στατιστικολόγος-οικονομολόγος, αυτό που χρειάζεται η αγορά μας από την επόμενη κυβέρνηση είναι σταθερότητα, εφαρμογή των κανόνων και ένα πλαίσιο λειτουργίας για την επόμενη δεκαετία.

Χαμηλοί φόροι και αποποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας.

Θεωρώ ότι η παρούσα κυβέρνηση, με τα οποία προβλήματα, λάθη και παραλείψεις, είχε μια σταθερότητα και μια προοπτική. Για αυτό είχαμε και ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας και μείωση ανεργίας. Λόγω σταθερότητας και μόνο. Ήταν ικανή συνθήκη. Αυξήθηκαν για πρώτη φορά οι συντάξεις, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε 20% από το 2019. Μειώθηκαν οι φόροι και οι εισφορές της μεσαίας τάξης κι των επαγγελματιών. Καταργήθηκε ο φόρος γονικής παροχής.

Αναγκαίο όμως είναι να πάμε κι ένα βήμα παραπέρα, στην δομική σταθερότητα ανάπτυξης. Να αλλάξουμε τα συστήματα.

Αποφάσισα να «εκτεθώ» στις επόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Βορείου τομέα Αθηνών. Το αποφάσισα γιατί θεωρώ ότι οι επαγγελματίες με ένσημα πρέπει να ασχοληθούμε πιο ενεργά με την κεντρική πολιτική σκηνή, είναι χρήσιμο και για τον τόπο.


* ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΖΟΜΠΟΛΑΣ

Υποψ.βουλευτής ΝΔ βορείου τομέα Αθηνών 

Αντιδήμαρχος νεολαίας Αγίας Παρασκευής 

Ασφαλιστικός πράκτορας -Στατιστικός 

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.