«ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ» -Κέρδισε την ένσταση ο εργολάβος για το Δημαρχείο στο ΥΠΟΜΕΔΙ

.Γράφει η Λένα Μαρκή

Στο τελευταίο άρθρο σχετικά με την ανέγερση του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου κλείναμε ως εξής: «Όπως και να ‘χει, το έργο του νέου δημαρχείου έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά του και τα σύννεφα δεν έχουν φύγει από πάνω του. Καλό θα ήταν να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο».

Φαίνεται ότι τα σύννεφα πλησίασαν γρηγορότερα απ’ ότι περιμέναμε. Δεν προλάβαμε να χαρούμε με την επανέναρξη των εργασιών και μάλλον οδεύουμε προς νέα παύση, ίσως και οριστική.

Όπως είχαμε ξαναγράψει, ο εργολάβος είχε καταφύγει σε ένα τεχνικό συμβούλιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) ώστε το συμβούλιο αυτό να κάνει δεκτή την αίτησή του για τη διάλυση της εργολαβίας. Παρά τις αισιόδοξες τότε εκτιμήσεις, του κ. Δημάρχου ότι το κείμενο της Περιφέρειας ήταν κόλαφος κατά του εργολάβου, σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαιώνει το “aparaskevi-images.gr”, εκδικάστηκε η προσφυγή του εργολάβου την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και τα πράγματα είναι δυσάρεστα … Να πούμε εδώ ότι το συμβούλιο δέχτηκε τα νομικά επιχειρήματα του εργολάβου.

Βάση πληροφοριών από τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα κατέβαλε η Περιφέρεια στον εργολάβο, δεν έχει εκταμιευτεί ούτε σεντ, ούτε φυσικά υπήρξε κάποια χρηματοδότηση από το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Έως τώρα το έργο “δουλεύει” με υποσχέσεις …

Το όλο γεγονός που είναι πολύ λυπηρό για το Δήμο Αγίας Παρασκευής. Προσδίδει πιθανές νέες καθυστερήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά και αισθητικά για την πόλη. Παρότι το έργο εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής, από πολλούς συνδημότες μας εκτιμάται ότι ευθύνες κακών χειρισμών πέφτουν και στις πλάτες πολιτικών παραγόντων του Δήμου.

Να πούμε ότι με την οριστική διάλυση του έργου θα επωμιστεί ένα μεγάλο έξοδο ο Δήμος, γύρω στα 2.000.000 ευρώ από αποζημιώσεις. Δυστυχώς παίξαμε τα ρέστα μας και χάσαμε.

Μείνετε μαζί μας, ερευνούμε διεξοδικά το θέμα και θα σας ενημερώσουμε για ότι νεότερο προκύψει.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων