Φαρ Ουέστ η Αττική

Δυο αιματηρά επεισόδια σε διάστημα λίγων ωρών στην Αθήνα το βράδυ και τα μεσάνυχτα της Τρίτης ήρθαν να καταδείξουν το τεράστιο πρόβλημα εγκληματικότητας στην πρωτεύουσα. Στις ένοπλες επιθέσεις που έγιναν σε Νέα Σμύρνη και Βούλα εκτυλίχθηκαν σκηνές Φαρ Ουέστ και υπήρξαν συνολικά πέντε τραυματισμοί. 

Οι αρχές βλέπουν ξεκαθάρισμα μεταξύ συμμοριών πίσω από τα περιστατικά με εμπλεκόμενους που έχουν και κατά το παρελθόν απασχολήσει τις αρχές ενώ δεν αποκλείεται τα περιστατικά να συνδέονται.  

Το επεισόδιο στη Βούλα 

Κάτοικοι της Βούλας, γύρω στις 11 το βράδυ, κάλεσαν στην Άμεση Δράση και έκαναν λόγο για απανωτούς πυροβολισμούς αλλά και τραυματίες στην οδό Νηρέως. Αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο είδαν δύο άτομα τραυματισμένα από αιχμηρό αντικείμενο και ένα τρίτο από πυροβόλο όπλο.

Στο σημείο βρέθηκαν και πέντε κάλυκες των 9mm, η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Πρόκειται για δύο Έλληνες που τραυματίστηκαν από μαχαίρι, ένας εκ των οποίων στο πόδι, ηλικίας 25 ετών ενώ ο δεύτερος φέρει τραύμα στην κοιλιά.

Ο νεαρός που δέχτηκε τα πυρά είναι 19 ετών και τραυματίστηκε στο πόδι.

Οι δύο Έλληνες ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι το περιστατικό σημειώθηκε στην πλατεία της Αργυρούπολης.

Ο τραυματίας από τον πυροβολισμό είπε ότι δέχτηκε τον πυροβολισμό ενώ βγήκε για τρέξιμο.

ΟΙ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής εξετάζουν τις δύο καταγγελίες και ερευνούν αν συνδέονται μεταξύ τους.

Νωρίτερα, συναγερμός σήμανε στη Νέα Σμύρνη από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Τρίτης (04/04). Δράστης φέρεται να είναι ένας 36χρονος ο οποίος άνοιξε πυρ κατά αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, o 36χρονος, αλβανικής καταγωγής, πυροβόλησε κατά ενός αυτοκινήτου στην οδό Ναζλίου 26 με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο από τους τρεις επιβάτες.

Στο όχημα, επέβαινε η πρώην φίλη του 26 ετών, η οποία ήταν και ο πρωταρχικός στόχος της επίθεσης σύμφωνα με τις αρχές, ο σύντροφος της Έλληνας 30 ετών και ο αδερφός της 20 ετών. Οι δυο άντρες έχουν τραυματιστεί στον ώμο και μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό» ενώ στο σημείο που πήγαν οι αστυνομικοί βρήκαν τρεις κάλυκες από ένα όπλο. Αυτή την ώρα γίνονται αναζητήσεις στην περιοχή προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης των πυροβολισμών. 

Πηγή:zougla.gr