«Η ζωή εν τάφω…» – Με ευλάβεια και κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου Αγίας Παρασκευής

Photo//aparaskevi-images.gr

“Ἡ ζωὴ ἐν τάφῳ,

κατετέθης Χριστέ,

καὶ Ἀγγέλων στρατιαὶ ἐξεπλήττοντο

συγκατάβασιν δοξάζουσαι τὴν σήν…”

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη καθώς τότε κορυφώνεται το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού με την περιφορά των Επιταφίων ανά την επικράτεια.

Με ευλάβεια πλήθος πιστών παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, καθώς και στους ναούς όλου του Δήμου.

Photo//aparaskevi-images.gr

Όλη την ημέρα οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα και είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά στιγμή της Μεγάλης Εβδομάδας.

Photo//aparaskevi-images.gr

Η Περιφορά του Επιταφίου ακολούθησε τις οδούς γύρω από την κεντρική πλατεία υπό τους πένθιμους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου, με τη συμμετοχή σώματος προσκόπων, την παρουσία πιστών και μελών της πολιτικής ηγεσίας της πόλης.

Καλή Ανάσταση με υγεία!

Photo//aparaskevi-images.gr
Photo//aparaskevi-images.gr

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.