Πρόβλεψη Γιώργου Οικονόμου: παράνομη η απόφαση του ΠΑΟΔΑΠ για τις Ονοματοδοσίες, 14/12/2022(VD)

Σε τρανό ζήτημα για την πόλη έχει εξελιχθεί η Ονοματοδοσία πολιτιστικών και αθλητικών χώρων από τον ΠΑΟΔΑΠ, μια κίνηση που έφερε απέναντι στο Νομικό Πρόσωπο την Αντιπολίτευση. Μετά τα τελευταία γεγονότα και την ακύρωση της απόφασης του ΠΑΟΔΑΠ από την Επιτροπή του άρθρου 152, ας θυμηθούμε τι είχε υποστηρίξει ο επικεφαλής της “Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή”, κ. Γιώργος Οικονόμου στο δημοτικό συμβούλιο στις 14/12/2022.

Ο κ. Οικονόμου υπήρξε συναινετικός και τοποθετήθηκε σε ήπιους τόνους.

Δεχθήκαμε, τόνισε, να δούμε το θέμα συνολικά γιατί σε τέτοια ζητήματα δεν πρέπει να μας απασχολεί ο τρόπος να οικειοποιούμαστε μια πρόταση, αλλά να εξασφαλίζουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Αυτή είναι η τιμή που οφείλουμε σε σπουδαία πρόσωπα που άφησαν ιστορία στο χώρο.

Όσον αφορά την αρμοδιότητα του ΠΑΟΔΑΠ να ονοματοδοτεί είπε πως σε όλη την επικράτεια δεν υπάρχουν αντίστοιχες αποφάσεις. Υπήρχαν μόνο γνωμοδοτικές αποφάσεις προς τα δημοτικά συμβούλια. Χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση του ΠΑΟΔΑΠ. Σχολίασε δε αρνητικά τη συμπεριφορά του Δημάρχου, τονίζοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο που αποφασίζει.

Συμφώνησε με τη σύσταση και την αρμοδιότητα της Επιτροπής που πρότεινε ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης (Αλλάζουμε). Μίλησε για ένα άγχος του δημάρχου να θέλει να οικειοποιηθεί τα πάντα.  Έκλεισε λέγοντας ότι πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία και να μην δημιουργούμε τέτοια ένταση.

Τέλος, πρότεινε ως μέλη της Επιτροπής όλους τους εν ζωή διατελέσαντες δημάρχους και τον νυν δήμαρχο, αλλά και άλλες προσωπικότητες της Αυτοδιοικητικής ιστορίας της πόλης, όπως ο Μάκης Χάρχαρος και ο Κώστας Στεροδήμας.

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.