Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτοικοι και Σύλλογος απορρίπτουν το καταστροφικό σχέδιο για το λόφο Τσακού

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΦΟ ΤΣΑΚΟΥ. ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου με συμφωνία των παρατάξεων Ζορμπά, Σταθόπουλου, Μυλωνάκη και Οικονόμου, ανατέθηκε μελέτη για διάνοιξη οδού πλάτους 5 μέτρων στο λόφο Τσακού στη συνέχεια της Κριεζώτου, έως την Λάδωνος.

ΠΟΙΟΣ ΡΩΤΗΘΗΚΕ;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ;

Εκατοντάδες υπογραφές διαμαρτυρίας έχουν συγκεντρωθεί. Το σύνολο σχεδόν των κατοίκων σε επαφή με τον λόφο είναι αντίθετοι.

Στη συζήτηση στη μαζική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού αποδείχτηκε:

Πρόσχημα η πυροπροστασία του λόφου. Ο δρόμος είναι αδιέξοδος, οπότε πυροσβεστικό δεν μπαίνει.

Επικοινωνία με την οδό Κυκλάδων έχουν όλες οι ιδιοκτησίες, σε ελάχιστη απόσταση.

Κόβονται 39 πεύκα, και γίνεται μιά αντιαισθητική κατασκευή, το τοπίο παραμορφώνεται με τοιχίο μπετόν λόγω της κλίσης του εδάφους.

Κόστος σχεδόν μισό εκατομμύριο για να καταλήξει σε χώρο πάρκιν, όπως το τμήμα προς τον Χολαργό, για το χατήρι ορισμένων ελαχίστων ιδιοκτησιών.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο τροποποιείται και προσαρμόζεται, υπηρετεί τις ανάγκες της Πόλης και των κατοίκων. Αυτό είναι το νόμιμο και το ηθικό.

Με συντριπτική πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η πρόταση του Ανδρέα Γκιζιώτη, Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

”Η Γενική Συνέλευση των Κατοίκων Τσακού, δεν συμφωνεί με την πρόταση διάνοιξης πεζοδρόμου στο λόφο Τσακού. Να γίνει μελέτη και κατασκευή δικτύου της ΕΥΔΑΠ με κρουνούς και σύστημα πυρόσβεσης. Να τροποποιηθεί το Γενικό Πολεοδομικό και να απαληφθεί η προέκταση της Κριεζώτου.”

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.