Υπό κατάληψη το 1ο ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής, σε συνεχή επαφή ο Σύλλογος Γονέων

Photo//amarysia.gr

Υπό κατάληψη τελεί το 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής από το πρωί σήμερα (15/1/2024) με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Σε φυλλάδιο που μοίρασαν αναφέρονται οι λόγοι, μεταξύ των οποίων είναι η κατάργηση της Τ.Θ., η κατάσταση των σχολικών κτιρίων και οι ελλείψεις σε προσωπικό διδασκόντων καθηγητών. Μιλούν για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και ανακοινώνουν ότι θα συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18/1/24.

*******************

Ο Σύλλογος Γονέων από την άλλη προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

“Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Αναφορικά με την κατάληψη που είναι σε εξέλιξη στο σχολείο μας, σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής, έχει σαν θέση ότι οποιαδήποτε αιτήματα των μαθητών, πρέπει να συζητούνται και να λύνονται εντός της σχολικής κοινότητας και με ανοιχτές τις πόρτες του σχολείου.

Το σημαντικό είναι, τα παιδιά, σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία που βρίσκονται, να καταλάβουν ότι ο ανοιχτός και γόνιμος διάλογος είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης των αιτημάτων.

Είμαστε σε συνεχή επαφή με το 15μελές Συμβούλιο του σχολείου, το Σύλλογο Διδασκόντων και το Δήμο για να επανέλθει το σχολείο σε ομαλή λειτουργία.

Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από αύριο και μέχρι να λήξει η κατάληψη στο σχολείο μας τα μαθήματα θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας webex.

Έχει αποσταλεί ήδη ενημερωτικό email από το σχολείο με τους συνδέσμους των καθηγητών και το ωράριο για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.”

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.