Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής εκλέχτηκε ο Γιώργος Οικονόμου

.

Υπερίσχυσε στην σχετική ψηφοφορία των μελών της Δημοτικής Επιτροπής, του Βασίλη Σάρκουλα.

Η Δημοτική Επιτροπή είναι 9μελής με πρόεδρο τον Δήμαρχο και βάσει νόμου αντικαθιστά τις προϋπάρχουσες Οικονομική Επιτροπή, Εκτελεστική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Συγκεντρώνει πλέον όλες τις αρμοδιότητες των προηγούμενων επιτροπών και είναι πολύ σημαντική για την λειτουργία του Δήμου. Η επιτροπή στην πρώτη συνεδρίαση μετά την εκλογή της εκλέγει μεταξύ των μελών της, με φανερή ψηφοφορία, τον αντιπρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από τη μειοψηφία. Δικαίωμα ψήφου στην περίπτωση αυτή έχει και ο πρόεδρος της Επιτροπής.(άρθρο 74 του ν. 3852/2010 (Α’ 87) όπως αντικαταστάθηκε)

Στην αντίστοιχη εκλογή αντιπροέδρου στον Δήμο Αγίας Παρασκευής υπήρξαν δύο υποψηφιότητες: οι επικεφαλής Βασίλης Σάρκουλας (Η πόλη μας) και Γιώργος Οικονόμου (Νέα Αρχή). Ο Γιάννης Σταθόπουλος (Νίκη των πολιτών) δεν κατέθεσε υποψηφιότητα, πρότεινε όμως τον Βασίλη Σάρκουλα. Το παράδοξο είναι πως αν και τον πρότεινε δεν τον ψήφισε τελικά και ψήφισε Λευκό!!!

Την υποψηφιότητα του Γιώργου Οικονόμου στήριξε ο δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης αιτιολογώντας την ψήφο του λέγοντας, ότι είναι βέβαιος πως θα συμβάλει με την εμπειρία  του και με τις προτάσεις του, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Αποτέλεσμα η εκλογή του στην θέση του Αντιπροέδρου.

Τον Γιώργο Οικονόμου τον έχουμε παρακολουθήσει όλη την προηγούμενη 4ετία με την παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο κυρίως, αλλά και στην Οικονομική Επιτροπή. Διαπιστώσαμε ότι έχει εμπειρία και γνώσεις και προχωρά σε προτάσεις στοιχειοθετημένες και εφαρμόσιμες. Πολλές φορές δε, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου προσπαθώντας να προφυλάξει τη δημοτική Αρχή και την πόλη από άσχημες καταστάσεις. Δυστυχώς για την πόλη αυτές οι προτάσεις είτε δεν εισακούστηκαν, είτε έγιναν μεν αποδεκτές χωρίς όμως να υλοποιηθούν από την προηγούμενη δημοτική Αρχή. Τώρα του δίνεται η ευκαιρία, έχοντας και τη θετική άποψη του Δημάρχου, να συνεργαστεί και να συνδράμει τα μέγιστα στην αναπτυξιακή διαδρομή της Αγίας Παρασκευής.

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.