Την παράδοση τήρησε ο Σύλλογος του Αη Γιάννη με κοπή βασιλόπιτας και τιμητικές απονομές

Τηρώντας την παράδοση έκοψε πρώτος την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο εξωραϊστικός Σύλλογος «Άγιος Ιωάννης». Σε μια ζεστή εκδήλωση, που συγκέντρωσε κατοίκους της ομώνυμης περιοχής και δημοτικούς παράγοντες, αναφέρθηκαν άλλη μια φορά τα προβλήματα που ζητούν αντιμετώπιση καθώς και η ιστορική προσφορά του συλλόγου. Για πρώτη φορά με απόφαση του Δ.Σ. απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα σε ανθρώπους που επί σειρά ετών πρόσφεραν μέσα από το σύλλογο. Ο συγκεκριμένος σύλλογος έχει μια μακρά ιστορία, την οποία η νέα πρόεδρος κ. Ηλέκτρα Αντωνοπούλου Πανάγου και τα μέλη του Δ.Σ. συνεχίζουν άψογα και με αφοσίωση. Παράλληλα γίνονται δημιουργικοί και συνεργατικοί. Όπως δεσμεύτηκε η Πρόεδρος θα συνεργαστούν με τη δημοτική Αρχή για την επίλυση των προβλημάτων τόσο της συνοικίας όσο και της πόλης.

Αναλυτικά για την εκδήλωση αναφέρεται το δελτίο τύπου του Συλλόγου:

Πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2024 ημέρα Κυριακή, στην κατάμεστη από κόσμο, αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, με μεγάλη επιτυχία η κοπή της βασιλόπιτας του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης».

Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Αντωνοπούλου-Πανάγου Ηλέκτρα άνοιξε την εκδήλωση, καλωσορίζοντας εκ μέρους του Δ.Σ. τους παρευρισκομένους. Αμέσως μετά αναφέρθηκε στα μέλη του Συλλόγου που έχουν φύγει από τη ζωή, ζητώντας να κρατηθεί εις μνήμην τους ενός λεπτού σιγή, ως ελάχιστο δείγμα μνήμης και τιμής.

Στην συνέχεια ο πατήρ Αθανάσιος Λαγουράς, ευλόγισε την βασιλόπιτα και την εκδήλωση, ευχόμενος για την νέα χρονιά.

Ακολούθως η χορωδία του Συλλόγου της Αγίας Παρασκευής «Αλληλεγγύη για όλους» υπό την καθοδήγηση της μαέστρου κας Αλεξάνδρας Τσούκη τραγούδησε τα παραδοσιακά κάλαντα (χριστουγεννιάτικα κυκλαδίτικα και πρωτοχρονιάτικα) δίνοντας έτσι έναν γιορτινό τόνο στην εκδήλωση. Η χορωδία έκλεισε την συμμετοχή της με το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Όμορφη πόλη» αφιερώνοντάς το στην πόλη μας την Αγία Παρασκευή.

Στην συνέχεια η πρόεδρος αναφέρθηκε στον Ιστορικό Σύλλογο του Αη Γιάννη, μέσα από το Δ.Σ. του οποίου δραστηριοποιήθηκαν επί χρόνια άνθρωποι, οι οποίοι προσέφεραν εθελοντικά πολύτιμο έργο και δουλειά για το καλό της γειτονιάς μας, του Αη Γιάννη και της πόλης μας γενικότερα. Ανθρώπους με τέτοια προσφορά στα κοινά οφείλουμε να τους τιμούμε.

.

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου λοιπόν, τιμήθηκαν, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, με τιμητικές πλακέτες για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά τους στον Σύλλογο:

Ο αείμνηστος, επί δεκαετίες άοκνος πρόεδρος, Παναγιώτης Βαβουγυιός που την παρέδωσε η πρόεδρος στον γιό του κο Επαμεινώνδα Βαβουγυιό που παρέστει στην εκδήλωση.

Ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κος Αντώνης Σιδέρης, γ.γ. του Συλλόγου και ένας από τους υπογράφοντες την παραχώρηση της Πλατείας του Αη Γιάννη στον δήμο Αγίας Παρασκευής. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε εκ μέρους του Συλλόγου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κος Γιάννης Μυλωνάκης.

Ο κος Αναγνωστόπουλος Ξενοφών, αρχικά ταμίας και κατόπιν γ.γ. του Συλλόγου, που του την παρέδωσε ο αντιπρόεδρος κος Ε. Θεοδοσόπουλος.

Ο κος Δημήτρης Δήμου υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου που του την παρέδωσε ο Γ.Γ. κος Σ. Γεωργίου

Ο κος Τζοβάρας Σωτήριος ταμίας του Συλλόγου που θα του παραδοθεί από το Δ.Σ.   

 Ο κος Σωτηρακόπουλος Δημήτριος μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου που την παρέλαβε ο γιός του και ταμίας του Συλλόγου κος Γ. Σωτηρακόπουλος.

Ο κος Θεοδοσόπουλος Ευάγγελος αντιπρόεδρος του Συλλόγου. Είναι ο τελευταίος της παλιάς γενιάς των μελών του Δ.Σ. που συνεχίζει να είναι ενεργό μέλος του Δ.Σ. από την θέση του Αντιπροέδρου. Την τιμητική πλακέτα του την παρέδωσε η πρόεδρος.

 Στην συνέχεια η πρόεδρος αφού ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και κάθε καλό για όλους, συνεχάρει τον νέο δήμαρχο της πόλης και το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή τους και ευχήθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. να εργαστούν με σύμπνοια και με γνώμονα το καλό της πόλης και όλων μας.

Ιδιαίτερα, εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου, η πρόεδρος συνεχάρει τα μέλη του Συλλόγου που είναι εκλεγμένα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας και ευχήθηκε υγεία και  καλή επιτυχία στο έργο τους. Πρόκειται για τους Σ. Παπαμιχαήλ, Β. Σάρκουλα, και τις Κ. Βακαλοπούλου, Έ. Καψοκεφάλου και Ν. Σοφού.

Παρουσίασε, περιληπτικά, το έργο του Συλλόγου την χρονιά που πέρασε, τόνισε πως ο σύλλογος θα συνεργαστεί με την Δημοτική Αρχή για να δοθούν λύσεις σε χρόνια προβλήματα της πόλης και αναφέρθηκε επιγραμματικά στα προβλήματα που υπάρχουν στην γειτονιά του Αη Γιάννη αλλά και στην πόλη γενικότερα.

Κατόπιν έκοψε την βασιλόπιτα και κάλεσε τον δήμαρχο κο Γιάννη Μυλωνάκη και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να κόψουν το κομμάτι τους από την βασιλόπιτα. Κάθε ένας το αφιέρωνε όπου έκρινε κάνοντας μια μικρή αναφορά στα προβλήματα του Αϊ- Γιάννη και στην τοποθέτηση της προέδρου και έκλεινε την μικρή αυτή ομιλία με ευχές για την νέα χρονιά. Τέλος, η πρόεδρος, κάλεσε τους προέδρους και εκπροσώπους Συλλόγων που παρευρίσκονταν, να κόψουν το κομμάτι τους και να κάνουν έναν σύντομο χαιρετισμό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την πρόεδρο να ευχαριστεί όλους τους προσκεκλημένους για την τιμή που έκαναν στον Σύλλογο να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Τα φλουριά κέρδισαν ο κος Δήμου Δημήτριος πρώην μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, η κα Κρητικάκου Μαρία μέλος της χορωδίας του Συλλόγου «Αλληλεγγυη για όλους». Το 3ο φλουρί ακόμη αναζητείται.

Ο Σύλλογος τους εύχεται υγεία και πάντα να είναι τυχεροί!

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση:

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κος Γ. Μυλωνάκης επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» ο κος Γ. Σταθόπουλος πρώην δήμαρχος Αγ. Παρασκευής και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής» ο κος Β. Σάρκουλας επικεφαλής της δημ. παράταξης «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» ο κος Γ. Οικονόμου επικεφαλής της δημ. Παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» ο κος Ηλ. Τσιμπουκάκης επικεφαλής της δημ. Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» ο κος Κ. Τσιαμπάς επικεφαλής της δημ. Παράταξης «Όραμα για την Αγία Παρασκευή».

Ο πρώην δήμαρχος Αγ Παρασκευής και Δ. Σ. κος Β. Ζορμπάς και ο πρώην δήμαρχος και πρώην αντιπεριφερειάρχης κος Β. Γιαννακόπουλος.

Επίσης οι αντιδήμαρχοι, κύριοι Κ. Χατζηανδρέου, Γ. Λογοθέτης, Κ. Γουργούλης, Ν. Ξενάκης και οι κυρίες Ε. Παπαγγελή και Λ. Σιούλα.

Οι πρώην αντιδήμαρχοι Δ. Λέκκας και Ν. Ζόμπολας και Κ. Μοσχονά.

Οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κύριοι Π. Διακογιάννης, Δ. Νάνης και Μ. Τάρλας και οι κυρίες Τ. Αλεξοπούλου, Κ. Βακαλοπούλου και Τ. Νικολούλια.

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι κυρίες Γκιόκα Τερψιχόρη, Σοφού Νατάσα και Ε. Σταματάκη.

Η οργανωτική γραμματέας της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας» κα Ν. Μπελεχρή.

Ο Γραμματέας της τοπικής ΠΑΣΟΚ κος Γ. Παπαβασιλείου.

Παρόντες επίσης πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συλλόγων:

Η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής κα Φ. Βαζούρα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» κος Α. Μαυράκης .

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής και αντιπρόεδρος του ΑΣΑΠ κος Θ. Μπριάνης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Ανατολικής Αττικής κος Μ. Κωνσταντακόπουλος και ο ταμίας κος Α. Λουκά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» κος Β. Σαβίδης, ο αντιπρόεδρος Γ. Νεκταρίδης και το μέλος Α. Ασκοξυλάκης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγ. Παρασκευής κος Ν. Ράδης

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού κος Π. Πανουτσακόπουλος και η Γ.Γ. κα Κουτσουρά Ιωάννα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 2ου Δημοτικού Αγ. Παρασκευής κος Σ. Φουρλάνος.

Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ κα Αυγερινού Αφροδίτη.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αγ. Παρασκευής Μ. Καλονάκης.

Επίσης παρευρέθη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων «Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» Δρ Στεφ. Κούτρας, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ κος Αντ. Κοντός και ο φίλος του Συλλόγου κος Τάσος Μουρίκης Διευθυντής του ΕΣΥ 1η ΥΠΕ Αττικής ΓΝΑ ΚΑΤ.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους και βεβαίως την χορωδία του Συλλόγου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Ευχαριστεί και το Τμήμα Παιδείας του Δήμου για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην εκδήλωση αγοράστηκαν από επιχειρήσεις της πόλης μας

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και δημιουργία για όλους!

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.