Πλήρη διαφάνεια από τη νέα διοίκηση Ν. Χαρδαλιά ζητάει ο Γιώργος Ιωακειμίδης

Το κρίσιμο ζήτημα της διαφάνειας στην Περιφέρεια Αττικής και τη διενέργεια του αναγκαίου ελέγχου από τη νυν στην προηγούμενη διοίκηση, έθεσε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Ιωακειμίδης κατά τη διάρκεια της 3ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης σημείωσε στη συνέχεια τα τρία σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνει η Περιφέρεια Αττικής στην αρχή της πενταετίας με σκοπό να αρθούν χρόνιες παθογένειες. Πρώτον, όπως ανέφερε ο πρ. Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη δεν γίνεται η Περιφέρεια Αττικής να δίνει κατά το δοκούν, χρήματα, αλλά πρέπει να υφίσταται ένας δίκαιος αλγόριθμος διαμοιρασμού βάσει πληθυσμού και χωροταξίας. Όπως, χαρακτηριστικά υπογράμμισε «πρέπει να ξεφύγουμε επιτέλους από τη λογική ότι κάποιος πρέπει να είναι κολλητός του Περιφερειάρχη για να πάρει ο Δήμος του κάποια έργα που του αναλογούν».

Δεύτερον, ο Γιώργος Ιωακειμίδης ανέφερε την ανάγκη προτεραιοποίησης και δημιουργίας ειδικού προγράμματος για την Ανατολική και Δυτική Αττική, καθώς είναι οι πιο μειονεκτούσες περιοχές της Περιφέρειας. Τρίτον, ο επικεφαλής του Αττικού Κύκλου Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης υποστήριξε πως πρέπει άμεσα να προχωρήσει το παραλιακό μέτωπο της Αττικής γιατί έχει καθυστερήσει ήδη πάρα πολύ. Ενώ, τέλος, υποστήριξε πως με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσε τον νέο Περιφερειάρχη κ. Χαρδαλιά να συμφωνεί με τα αιτήματα που έθεσε ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Κλείνοντας, ο Γιώργος Ιωακειμίδης, σημείωσε, πώς το πλαίσιο συνεργασίας που τέθηκε από τον κ. Χαρδαλιά είναι προς μία θετική κατεύθυνση και ότι ο Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης, όπως και τα εκατομμύρια των πολιτών της Περιφέρειας, περιμένουν γρήγορα πρωτοβουλίες από την Περιφερειακή Αρχή, καθώς για την Αττική δεν υπάρχει πλέον χρόνος.

Με εκτίμηση,

Εκ του γραφείου τύπου

“Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης” 

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.