Δημόσιο: Έναρξη Α’ κύκλου κινητικότητας έτους 2024 – Τι ισχύει για τους ΟΤΑ

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (επισυνάπτεται), καλούνται οι φορείς, για την υποβολή αιτημάτων, για την κάλυψη των υπηρεσιακών τους αναγκών, μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

Η διαδικασία υποβολής αιτημάτων πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω της οικείας σχετικής ειδικής εφαρμογής, η οποία έχει ενταχθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (https://hr.apografi.gov.gr), και διακρίνεται σε δύο (2) στάδια:

Πρώτο στάδιο – Υποβολή Αιτημάτων πρωτογενώς – απευθείας από τους ίδιους τους φορείς:

Κατά το στάδιο αυτό, το οποίο ξεκινάει άμεσα, πρόσβαση στην εφαρμογή για την αρχική καταχώριση του αιτήματος, έχουν:

  • τα Υπουργεία,
  • οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού,
  • οι Ανεξάρτητες Αρχές,
  • οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις,
  • τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου εντός ή εκτός Γενικής Κυβέρνησης,
  • τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου εντός Γενικής Κυβέρνησης,
  • οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και
  • τα Δικαστήρια.

Κατά το δεύτερο στάδιο:

  • Τα Υπουργεία ελέγχουν και υποβάλλουν τα δικά τους αιτήματα, των περιφερειακών τους υπηρεσιών, καθώς και των εποπτευομένων από αυτά Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.
  • Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ελέγχουν και υποβάλλουν τα δικά τους αιτήματα και τα αιτήματα των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, καθώς και των εποπτευόμενων από τους ΟΤΑ Νομικών Προσώπων.
  • Οι Ανεξάρτητες Αρχές ελέγχουν και υποβάλλουν τα δικά τους αιτήματα.

Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Επισημαίνεται ότι οι ΟΤΑ υποβάλλουν απευθείας στην εφαρμογή αιτήματα για τους ίδιους, αλλά και για τα εποπτευόμενα από αυτούς Νομικά Πρόσωπα. Ως εκ τούτου, οι εποπτευόμενοι από τους ΟΤΑ φορείς θα υποβάλλουν τα αιτήματά τους προς τον αρμόδιο ΟΤΑ με τη διαδικασία που ίσχυε κατά τους προηγούμενους κύκλους.

Οι Δήμοι, στους οποίους μεταφέρονται θέσεις και προσωπικό αυτοδίκαια από 1-1-2024, από καταργούμενα νομικά πρόσωπα σύμφωνα με τα άρθρα 27 και 29 του Ν.5056/2023, κατά την υποβολή των αιτημάτων τους και προκειμένου για την αιτιολόγησή τους, στα πεδία του συνόλου προβλεπόμενων, καλυμμένων και δεσμευμένων θέσεων που συμπληρώνουν κατά την υποβολή αιτημάτων μετατάξεων και αποσπάσεων σύμφωνα με την Ενότητα 3, θα πρέπει να συμπεριλάβουν και τις θέσεις αυτές (θέσεις υπηρετούντος προσωπικού και δεσμευμένες) σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένου και του παρόντος σταδίου.

Σημειώνεται ότι, η διαδικασία μαζικής μεταφοράς θέσεων που αναφέρεται στο υπ’ αριθμ. 111003/22-12-2023 έγγραφο «Προσαρμογή των εγγραφών των Δήμων στην εφαρμογή του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου (Μ.Α.Δ.Ε.Δ) ενόψει της κατάργησης των οικείων Ν.Π.Δ.Δ & Κοινωφελών Επιχειρήσεων σύμφωνα με τα άρθρα 27 και 29 του ν.5056/2023 (Α’ 163)» θα εκκινήσει μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων του παρόντος σταδίου.

Υπενθυμίζεται ότι, τα αυτοδικαίως καταργούμενα νομικά πρόσωπα δεν μπορούν να συμμετέχουν εφεξής στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, ως φορείς υποδοχής ή προέλευσης, πλην των νομικών προσώπων που έχουν διατηρηθεί με τις αριθμ. 103036/29-11-2023 (Β’ 6719) και 108912/19-12-2023 (Β’ 7549) αποφάσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών.

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.