Ο κ. Μυλωνάκης δεν είπε την αλήθεια στο Δημ. Συμβούλιο, γεγονός απολύτως απαράδεκτο για έναν νεοκλεγμένο Δήμαρχο

O κ. Μυλωνάκης μεθόδευσε τη διαδικασία και δεν είπε την αλήθεια στο ΔΣ.

Στην 1η συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου (2/1/2024) ρωτήθηκε ο κ. Μυλωνάκης εάν κήρυξε έκπτωτο τον επικεφαλής της παράταξης «Μια Γενιά Μπροστά» και εάν κάλεσε τον πρώτο επιλαχόντα να ορκιστεί.

Ο πρ. πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κος Γερ. Βλάχος, σε κλίμα συναίνεσης και με στόχο να διαφυλάξει το κύρος του ΔΣ , αιτιολόγησε αναλυτικά, ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι αρμοδιότητας της αποκεντρωμένης Περιφέρειας και όχι του Δημάρχου και τόνισε, ότι αν έγινε πρόσκληση της επιλαχούσης είναι παράνομη και θα δημιουργηθούν νομικά προβλήματα

Η απάντηση του κ. Μυλωνάκη ήταν (απόσπασμα από τα πρακτικά ):

«…….ό,τι καταρχάς έχει γίνει, έχει γίνει εντελώς υπηρεσιακά, δεν είναι καμία απόφαση δική μου ή κάτι που σκαρφιζόμαστε και κάνουμε. Αντιθέτως υπάρχει η Νομική Υπηρεσία, υπάρχει Διοικητική Υπηρεσία, που εφαρμόζει όλες αυτές τις διαδικασίες, πρώτον.

Δεύτερον, μην δημιουργούμε εντυπώσεις. Δεν μίλησε κανείς για έκπτωση….»

Η τοποθέτηση του κ. Μυλωνάκη στο Συμβούλιο, οι ασάφειες οι παλινωδίες και η προσπάθειά του να ρίξει τις ευθύνες στις Υπηρεσίες (η σοβαρότητα και η επάρκεια των οποίων είναι γνωστή) με προβλημάτισαν, από ποιον και γιατί έγινε το λάθος , σε ένα σοβαρό αλλά ταυτόχρονα και απλό στη διαχείριση θέμα. Έτσι ζήτησα ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ από το Δήμο (αρ.πρωτ. 918/11-1-2024) την σχετική αλληλογραφία, όπως κάνω πάντα για θέματα που με προβληματίζουν.

Στις 24/01/2024 παρέλαβα την αλληλογραφία από την οποία προκύπτει ότι ο κ. Μυλωνάκης:

α. Στις 2/1/2024 κάλεσε την πρώτη επιλαχούσα της παράταξης «Μια Γενιά Μπροστά» να παρουσιαστεί εντός 48ώρου να ορκιστεί. Όταν μία παράταξη εκλέγει έναν σύμβουλο και καλείς τον δεύτερο να ορκιστεί, αυτονόητο είναι ότι τον πρώτο σε απλά Ελληνικά τον κηρύσσεις έκπτωτο.

β. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην συνεδρίαση, διαβεβαίωσε το Δημ. Συμβούλιο ότι το θέμα το χειρίστηκαν η Νομική και η Διοικητική υπηρεσία του Δήμου και δεν το «σκαρφίστηκε ο ίδιος», δεν είναι αλήθεια διότι η πρώτη γενική γνωμοδότηση της Νομικής υπηρεσίας με αριθμό Πρωτ. 198 εκδόθηκε στις 3/1/2024 την επομένη των ισχυρισμών του στο Συμβούλιο!!!

γ. Στις 3/1/2024 επομένη της Συνεδρίασης του ΔΣ ακύρωσε το ραντεβού με την πρώτη επιλαχούσα για να ορκιστεί, μια ακόμη απόδειξη, ότι μεθόδευσε τη διαδικασία με λάθος τρόπο ΓΙΑΤΙ;;

δ. Στις 5/1/2024 ζητήθηκε συγκεκριμένη πλέον γνωμοδότηση από την Νομική υπηρεσία διαβιβάζοντάς της όλα τα στοιχεία της υπόθεσης με την εντολή «Αναμένουμε οδηγίες σχετικά με τα δέοντα για το συγκεκριμένο θέμα» σαφέστατη πλέον απόδειξη ότι ο κος Δήμαρχος μεθόδευσε μόνος του τη διαδικασία και έριξε την ευθύνη στις υπηρεσίες ενώ δεν τις είχε συμβουλευτεί !! Ορισμός της ευθυνοφοβίας. Οι οδηγίες δόθηκαν αυθημερόν (αρ. πρωτ 455/5-1-2024).

Ακολούθησε αλληλογραφία με την περιφέρεια η οποία μεταξύ των άλλων ζήτησε τη γνώμη της Νομικής μας Υπηρεσίας του Δήμου. Η ενέργεια αυτή μας δημιουργεί ερωτηματικά: Δεν έχει η Περιφέρεια νομική υπηρεσία; ή δεν είχε εμπιστοσύνη στη Διοίκηση του Δήμου;

Ακολούθησε η διαπιστωτική πράξη (αρ.πρωτ 2845/9/1/2024 ) της περιφέρειας με την οποία κήρυξε έκπτωτο τον επικεφαλής τη παράταξης «Μια Γενιά Μπροστά» και απάλλαξε την πόλη μας.

Από τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι :

1.Ο κ. Μυλωνάκης χειρίστηκε το θέμα μόνος του, μεθοδεύοντας τη συγκεκριμένη διαδικασία που δεν ήταν νόμιμη, χωρίς να τον ενδιαφέρει ότι πιθανότατα θα ακυρωνότανε για τυπικούς λόγους από τη δικαιοσύνη , ΓΙΑΤΙ;;

2.Ο κ. Μυλωνάκης δεν είπε την αλήθεια στο Δημ. Συμβούλιο, γεγονός απολύτως απαράδεκτο για έναν νεοκλεγμένο Δήμαρχο που υποσχέθηκε ακριβώς τα αντίθετα. ΓΙΑΤΙ;

3.Με την θεσμική της παρέμβαση η αντιπολίτευση έσωσε το κύρος του Δημοτικού συμβούλιο, απήλλαξε την πόλη μας από έναν άνθρωπο που μας πρόσβαλε πανελλήνια και δικαίωσε ηθικά συνανθρώπους μας, που ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται από τον συγκεκριμένο και τους οποίους με ταπεινότητα συμβουλεύω να μην είναι ευκολόπιστοι και να θυμούνται «ότι λάμπει δεν είναι χρυσός».

Κάποιοι συμπολίτες μας θα αναρωτηθούν γιατί συνεχίζουμε να ασχολούμαστε;

Η απάντηση μου είναι απλή : Δημοτική αρχή ,και μάλιστα νεοεκλεγμένη, χωρίς τις αρχές ειλικρίνεια, αυτοσεβασμό , αλληλοσεβασμό, ανάληψη ευθύνης και ήθος, δεν μπορεί να οικοδομήσει τη συναίνεση και τη συνεννόηση που προσδοκούμε και έχει ανάγκη η πόλη μας .

Η εκτίμησή μου ως Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Όραμα για την Αγία Παρασκευή» εάν υπήρχε σκοπιμότητα και μεθόδευση από τον κ. Δήμαρχο, ταυτίζεται με την παρακάτω άποψη μέσου κοινωνικής δικτύωσης της πόλης μας που διάκειται φιλικά προς τον κ. Μυλωνάκη και δημοσιεύτηκε πρόσφατα:

…….«Απεναντίας η παρουσία του κ. Μουστόγιαννη στο Δημοτικό Συμβούλιο ευνοεί μόνο τον κ. Μυλωνάκη στα πλαίσια της διατήρησης του κατακερματισμού του κεντροδεξιού χώρου στην πόλη»………

Κε Μυλωνάκη ο Δήμαρχος οφείλει να είναι ειλικρινής και να βάζει το συμφέρον του Δήμου πάνω από το προσωπικό του συμφέρον.

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.