Στο χρονοντούλαπο η παιδική χαρά στην πλατεία Ησιόδου στα Πευκάκια;

Μια εικόνα από το ολοκληρωμένο έργο του ΣΠΑΥ στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Γράφει η Λένα Μαρκή

Από το 2017 γίνεται κουβέντα για την κατασκευή παιδικής χαράς στην γωνία Ησιόδου και Αμαλιάδος στα Πευκάκια, ΟΤ 362. Μετά ξεχάστηκε …

Στις 13/10/2021 οι ελπίδες αναπτερώθηκαν, αφού ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον τότε δήμαρχο Β. Ζορμπά ότι το έργο ανέλαβε ο ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού). Ήταν η εποχή που ο ΣΠΑΥ έχει ξεκινήσει να υλοποιεί στους Δήμους γύρω από τον Υμηττό 8 συνολικά πάρκα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μέσω του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”. Ένα από αυτά ήταν και η πλατεία – παιδική χαρά στην Ησιόδου.  Σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΣΠΑΥ θα περιέχει όργανα παιδικής χαράς και χώρο αναψυχής. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα δημιουργηθεί μια οικολογική παιδική χαρά, αφού τα όποια όργανα – παιχνίδια θα είναι ξύλινα και οικολογικά, σύμφωνα με το ύφος και το σκοπό ύπαρξης του ΣΠΑΥ.

Ένα χρόνο μετά, 26/10/2022, σε συνάντηση του τότε δημοτικού συμβούλου κ. Αλ. Μουστόγιαννη με τον κ. Γιάννη Κωνσταντάτο Δήμαρχο Ελληνικού/Αργυρούπολης και Πρόεδρο του ΣΠΑΥ ανακοινώθηκε ότι μέχρι τέλος Απρίλη 2023 θα έχει παραδοθεί!

Και φτάνουμε στην τελευταία ενημέρωση στις 11/3/2023, όπου έξω από το χώρο του αθλητικού κέντρου στα Πευκάκια δια στόματος Γιάννη Κωνσταντάτου ακούσαμε ότι τέλος Μαΐου 2023 θα έχει μπει ο εργολάβος να δουλέψει.

Έχουμε φτάσει πια στον Φεβρουάριο 2024 και παιδική χαρά δεν είδαμε. Μήπως τώρα που εκλέχθηκαν οι νέοι αντιπρόσωποι του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΑΥ να προωθήσουν λίγο το θέμα; Μια φιλική πίεση στο Δ.Σ. του Συνδέσμου δεν θα ήταν άσχημη, αντίθετα ίσως φέρει αποτέλεσμα.

Απ’ ότι έχει δημοσιοποιηθεί έχουν υλοποιηθεί τρία από τα οκτώ πάρκα, στους Δήμους Παπάγου-Χολαργού, Ηλιούπολης και Ελληνικού-Αργυρούπολης. Στο Δήμο Αγίας Παρασκευής ακόμα περιμένουμε …

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων