Το κολυμβητήριο … πνίγεται!!! Ο εργολάβος ζήτησε διακοπή εργασιών (VD)

Photo// shutterstock

Γράφει η Λένα Μαρκή

Επιπλέον δυσάρεστα νέα για την αποπεράτωση του κολυμβητηρίου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης κατά την διενέργεια  της Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής.

Μέχρι τώρα, όπως είχε γίνει γνωστό από το aparaskevi-images.gr,  η μόνη σίγουρη χρηματοδότηση για την αποπεράτωσή του είναι 2 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εγκριθεί ως δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων. Υπολείπονται περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ από το συνολικό ποσό της συμβατικής του αξίας, για τα οποία δεν υπάρχει χρηματοδότηση και κατά τα φαινόμενα δεν είναι σε οικονομική θέση ο Δήμος να τα καλύψει από ιδίους πόρους.

Στο ίδιο άρθρο του aparaskevi-images.gr αναφέρεται επίσης ότι δεν τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται στην Περιφέρεια Αττικής, δηλαδή δεν υπάρχει μελέτη εγκεκριμένη από το γραφείο Προγραμματισμού της Περιφέρειας, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει προς έγκριση για χρηματοδότηση και τέλος στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. Η δημοπράτηση του έργου έγινε χωρίς τα προηγούμενα προαπαιτούμενα, κάτι που είχαμε επισημάνει και παλαιότερα.

Ένα τρίτο εμπόδιο που ήρθε στην επιφάνεια και οδηγεί στην καθυστέρηση της έναρξης εργασιών, είναι πως δεν είναι ξεκαθαρισμένη η κατάσταση του οικοπέδου. Άλλα αναγράφονται στις συμβολαιογραφικές πράξεις των πρώην ιδιοκτητών και άλλα βρήκε η συμβολαιογράφος που ανέλαβε να κάνει την πράξη για το πάρκινγκ.

Κατόπιν όλων αυτών σήμερα, 29/2/2024, ο εργολάβος ζήτησε την διακοπή των εργασιών.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο που συμβαίνει αυτό. Μια κατάσταση που κληρονομήθηκε από την προηγούμενη δημοτική Αρχή Ζορμπά. Όπως υποστήριξε ο κ. Μυλωνάκης δεν υπάρχει στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, αλλά προχώρησε προεκλογικά και πρόχειρα και έχουν γίνει πάρα πολλά διαδικαστικά λάθη. Παρόλα αυτά η Διοίκηση Μυλωνάκη είναι διατεθειμένη να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να προχωρήσει το έργο. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη με τον Περιφερειάρχη κ. Χαρδαλιά, η οποία εστιάστηκε στο ξεμπλοκάρισμα των έργων του κολυμβητηρίου και του νέου δημαρχείου. Δύο πολύ σημαντικά έργα για την πόλη.

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε έναν πιο σοβαρό κίνδυνο που δεν ακούστηκε στο Δ.Σ.. Ενδέχεται, ο εργολάβος του κολυμβητηρίου να ζητήσει αποζημίωση για τους ανθρώπους που απασχολήθηκαν έως τώρα, δηλαδή το 5% του συμβατικού ποσού (περίπου 200.000€). Αυτό αφορά τους μηχανικούς, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, τις εγγυητικές επιστολές, κ.α.. Έχει αυτό το δικαίωμα γιατί η διακοπή εργασιών θα προκύψει με υπαιτιότητα του κυρίου του έργου, δηλαδή του Δήμου.

Παρακολουθείστε τη συνεδρίαση: https://www.youtube.com/watch?v=vI9KsBhtqh8 Το θέμα του κολυμβητηρίου ξεκινάει στο 1:52:20 λεπτό.

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.