Τροφοδοσία της «Συμμετοχικής Βιβλιοθήκης» στην είσοδο του Δημαρχείου

Με την παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη, του Αντιδημάρχου Πολιτιστικής Ανάπτυξης, Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Προώθησης της Δημιουργικότητας Παναγιώτη Ξενάκη και του Αντιδημάρχου Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Κωνσταντίνου Γουργούλη, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου η τακτική τροφοδοσία με βιβλία της «Συμμετοχικής Βιβλιοθήκης» από 5 μαθητές και μαθήτριες, εκπροσώπους της ομάδας της Βιβλιοθήκης του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ., τους οποίους συνόδευαν ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αθανάσιος Μπαλάσκας και οι εκπαιδευτικοί Ζέτα Παπαγεωργοπούλου και Ελευθερία Λάρδα, υπεύθυνες της Βιβλιοθήκης.

Οι μαθητές εξήγησαν στους συγκεντρωμένους πώς λειτουργεί η «Συμμετοχική Βιβλιοθήκη»: όποιος το επιθυμεί δανείζεται βιβλίο, το διαβάζει και το επιστρέφει ή το δίνει σε άλλον αναγνώστη, ενώ μπορεί να χαρίσει κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο σε καλή κατάσταση, για ενηλίκους ή για παιδιά. Για δωρεές περισσότερων βιβλίων επικοινωνεί με την ομάδα της Βιβλιοθήκης στο τηλέφωνο 210 6523968.

Ακολούθησε σύντομη ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να συνεργαστεί ουσιαστικότερα η Βιβλιοθήκη μας με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής, και συμφωνήσαμε να οργανωθεί συνάντηση στον χώρο της Βιβλιοθήκης μας με τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικής Ανάπτυξης, Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Προώθησης της Δημιουργικότητας, Παναγιώτη Ξενάκη και στελέχη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η «Συμμετοχική Βιβλιοθήκη» έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του Δημαρχείου τον Δεκέμβριο του 2022, προσφέροντας σε δημότες της Αγίας Παρασκευής τη δυνατότητα να δανειστούν, να διαβάσουν, να επιστρέψουν ή να χαρίσουν βιβλία. Κατασκευασμένη από τους μηχανολόγους του σχολείου, είναι βαμμένη στα χρώματά του και έχει χωρητικότητα 50 περίπου βιβλίων. Υποστηρίζεται από τη Βιβλιοθήκη 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγ. Παρασκευής με τακτική ανανέωση του περιεχομένου της, κάθε 3 εβδομάδες περίπου.

Με τη δράση αυτή ανοίγουμε μια δυνατότητα για «περισσότερη ανάγνωση για όλους» ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να «επιστρέφουμε» συμβολικά στους δημότες ένα μέρος των 7.000 λογοτεχνικών βιβλίων που είχαν συγκεντρωθεί στη Βιβλιοθήκη μας, στο πλαίσιο δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε» σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.