Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η περιβαλλοντική δράση «Let’s do it Greece» σε συνεργασία Δήμου με τον Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ

Πάνω από 100 εθελοντές καθάρισαν τον Υμηττό και τον Λόφο Τσακού

Δεκάδες πολίτες όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αγίας Παρασκευής και την Κυριακή 14 Απριλίου προχώρησαν στον καθαρισμό του Υμμητού και του Λόφου Τσακού, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης «Let’s do it Greece», η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού- Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης αφού καλωσόρισε όλους τους εθελοντές, τους συνεχάρη και τους ευχαρίστησε θερμά για τη συμμετοχή τους στη δράση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Σήμερα  η πόλη μας στέλνει ένα «ηχηρό» μήνυμα πως η δύναμη για να γίνουμε  όλοι  η αλλαγή που περιμένουμε, κρύβεται στο μαζί. Η μαζική σας συμμετοχή στη σημερινή μας δράση αποδεικνύει πως μας νοιάζει. Μας νοιάζει να προστατεύσουμε το βουνό μας, το πράσινο της πόλης μας. Μας νοιάζει να περιφρουρήσουμε το περιβάλλον και να θωρακίσουμε την πόλη μας ενόψει μάλιστα και την έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Θα είμαστε εδώ και θα γινόμαστε, όποτε απαιτείται ασπίδα για το πράσινο μας, που είναι πολύτιμο για όλους μας».

Στη δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία και Αντιδημάρχων,  συμμετείχαν διασώστες από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών  (ΙΔΑΦΚ), το Σώμα ελληνικού οδηγισμού και μία ομάδα προσκόπων, εθελοντές της οργάνωσης we4all και της humanity Greece, μέλη του Αθλητικού Σωματείου Αγίας Παρασκευής, μέλη της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, υπό τον Πρόεδρο τους Αντώνη Κούκουζα, ο οποίος μίλησε στους συμμετέχοντες για τη σημασία της πρόληψης σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιών.

Σχετικά με τους τρόπους μείωσης των αποβλήτων μίλησε η περιβαλλοντολόγος, ειδική συνεργάτης του Δήμου Κατερίνα Καπετανάκη.

Επισημαίνεται πως το “Let’s do it Greece”  είναι μια κίνηση πολιτών στην Ελλάδα που έχει ως στόχο τη βελτίωση του περιβάλλοντος μέσω συλλογικής δράσης. Γίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας “Let’s Do It”, μία κίνηση που ξεκίνησε από την Εσθονία το 2008 με στόχο τον παγκόσμιο καθαρισμό της φύσης από απορρίμματα. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές σε διάφορες χώρες συμμετέχουν στην εκστρατεία, καθαρίζοντας πάρκα, παραλίες, δρόμους και άλλους δημόσιους χώρους.

Με αυτόν τον τρόπο, η παγκόσμια εκστρατεία “Let’s Do It” δεν βελτιώνει μόνο το περιβάλλον και την καθαριότητα των κοινοτήτων, αλλά και ευαισθητοποιεί τους ανθρώπους για τη σημασία της βιώσιμης συμπεριφοράς και της συλλογικής δράσης για το κοινό καλό.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.