O Σύλλογος Τσακού εκφράζει τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία του για το περιστατικό ανήλικης βίας

O ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΣΑΚΟΥ, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία του,για το περιστατικό ανήλικης βίας και επιθετικότητας που συνέβη στην πόλη μας.

    Τα συμβάντα αυτά αποτελούν απότοκο της διαρκούς και συστηματικής υποβάθμισης των κοινωνικών δομών και παροχών του κράτους, της αδυναμίας στήριξης και ενδυνάμωσης του γονεικού ρόλου , της συνειδητής υποβάθμισηςτης παιδείας και της εκπαίδευσης.

    Θέλουμε,να τονίσουμε,ότι τέτοια φαινόμενα εδώ και καιρό είχαν παρατηρηθεί σε δημόσιους χώρους της περιοχής μας και είχαν ανησυχήσει πολύ τους κατοίκους.

    Το Δ.Σ.,του συλλόγου,είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο στην προηγούμενη Δημοτική αρχή και ζητούσε μέτρα πρόληψης,για την αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων.

Δεν είχε δοθεί καμμία απάντηση.

Φθάσαμε λοιπόν.στο πιο πάνω θλιβερό γεγονός

    Θα θέλαμε να ανιχνεύσουμε τα αίτια που δημιουργούν τέτοιες ακραίες παραβατικές συμπεριφορές  από ανήλικα παιδιά,στην σημερινή κοινωνία όπως.έχει διαμορφωθει.

    Θεωρούμε ότι χάθηκε η κοινωνική συνοχή της γειτονιάς,όπου ο ένας γνώριζε τον άλλο και αλληλοεπιδρούσαν στα όποια ζητήματα είχαν σχέση με τα παιδιά.

    Τα εξαντλητικά ωράρια που οι γονείς καλούνται να δουλέψουν για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην της οικογένειας τους με αποτελεσμα να μην υπαρχει  χρόνος να αφιερώσουν στα παιδιά τους.

    Στα δε σχολεία οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, ελείψει ειδικών που θα έπρεπε να στελεχώνουν το σχολείο (ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός ) , αδυνατούν να αντιμετωπίσουν και να προλαμβάνουν προβλήματα που προέρχονται απο τον οικογενειακό περιβάλλον ,τους φίλους  ή τους συμμαθητές τους.

    Επίσης οι νέες συνθήκες επικοινωνίας με το Internet  και των κακών προτύπων που προβάλλονται επιδρούν ανεξέλεκτα στους νέους σήμερα.

    Για αυτό,

    Καλούμε την τοπική κοινωνία μέσω των συλλόγων και των φορέων του γονεικού κινήματος και πρωτίστως τη νέα Δημοτική αρχή,να παρέμβει δίνοντας διέξοδο στα παιδιά μέσα από την δημιουργία δομών:’Αθλησης, σε χώρους σε όλες τις γειτονιές της πόλης, με ανοικτά τα προάυλια των σχολείων με φύλαξη,..

   Προγράμματα δωρεάν πολιτιστικών δραστηριοτήτων, που να απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά και να αναπτύξουν ενδιαφέροντα,μουσικής,ζωγραφικής κλπ.

   Επίσης την επαναλειτουργία της σχολής γονέων στα σχολεία, την στελέχωσή  των σχολείων με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.

   Πρέπει  άμεσα  το κεντρικό κράτος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που του αναλογούν ,στους δε Δήμους να καταβληθούν τα αντοίστιχα κονδύλια για τις επιπλέον αρμοδιότητες που τους έχει επιβαρύνει,οι δε Δήμοι να διευρύνουν και να αυξήσουν τις δημιουργηκές δυνατότητες ενασχόλησης των νέων της πόλης μας..

   Εμείς σαν τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε σε αυτό με όποιο τρόπο μας ζητηθεί από την Δημοτική Αρχή και τούς Συλλόγους της περιοχής μας.

ΤΟ Δ.Σ.ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.