Κώστας Τσιαμπάς: Αυτή είναι η αλήθεια για την εκλογή προσώπου στη Δημοτική Επιτροπή

Για την συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής στο Δήμο μας όλες σχεδόν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης μετά από συνεννόηση -συνεργασία  στη βάση της αρχής της αναλογικότητας (δηλαδή την σειρά εκλογής των παρατάξεων από τον λαό της πόλης μας) επέλεξαν με  ψηφοφορία  τους κ. Σταθόπουλο Ιωάννη, Σάρκουλα Βασίλειο και Οικονόμου Γεώργιο.

Υποψηφιότητα θα μπορούσαν να βάλλουν και άλλοι όμως δεν το έκαναν σεβόμενοι την σειρά εκλογής των παρατάξεων αλλά και για να αποφευχθούν άσκοπες συγκρούσεις. 

Ο Αντιπρόεδρος της επιτροπής προέρχεται από την αντιπολίτευση.  Στην διαδικασία εκλογής του όμως δεν σεβάστηκαν την αρχή της αναλογικότητας ο κ. Οικονόμου και ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης.

 Ο κ. Οικονόμου ενώ  εκλέχθηκε στην επιτροπή βάσει της αρχής αυτής και της σειράς των παρατάξεων στις Δημοτικές εκλογές, έθεσε υποψηφιότητα για αντιπρόεδρος (τέταρτη στη σειρά η παράταξη του).

Ο κ. Μυλωνάκης ως Δήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής, δεν σεβάστηκε το εθιμικό δίκαιο και προκατόχους του παραβίασε την αρχή της αναλογικότητας και με ηγεμονικό τρόπο <<διόρισε>>  εκλέγοντας τον κύριο Οικονόμου αντιπρόεδρο και λέγοντας μάλιστα ανερυθρίαστα ότι θέλει «να ανακατέψει την τράπουλα».

Ο κ. Μυλωνάκης ενώ ζήτησε συναίνεση και ήπιο κλίμα και η αντιπολίτευση ανταποκρίνεται, στον χειρισμό της ορκωμοσίας της κ. Ρουμελιώτη και στο θέμα του Αντιπροέδρου της Δημοτικής επιτροπής έκανε παιδαριώδη λάθη.

Είναι προφανές ότι χρησιμοποιεί τη λέξη για επικοινωνιακούς λόγους παρότι τελείωσε η προεκλογική περίοδος και μπήκαμε στον ρεαλισμό και την πραγματικότητα.

Στη συγκρότηση των δύο σχολικών επιτροπών (Α΄μια και Β΄μια) οι οποίες θα λειτουργήσουν μόνο 6 μήνες, μέχρι 31 Ιουνίου 2024 και μετά καταργούνται, η αντιπολίτευση συμμετέχει με 3 εκπροσώπους ανά επιτροπή.  

Με βάσει την αρχή της αναλογικότητας οι πέντε παρατάξεις  συμφώνησαν να προτείνουν ως μέλη : 2 από την  Αξιωματική αντιπολίτευση  και από 1 οι υπόλοιπες τέσσερις  εκτός από την παράταξη Νέα Αρχή, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο επικεφαλής της κ. Οικονόμου συμμετέχει  με την ψήφο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στη Δημοτική Επιτροπή με θητεία  2,5 χρόνια  (θέση μεγαλύτερης βαρύτητας).  

Η πρόταση των πέντε παρατάξεων η οποία ψηφίστηκε και από την ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλο κ. Δώρα Ρουμελιώτη  δεν λειτούργησε εκδικητικά αλλά με σεβασμό  στις  αρχή  της αναλογικότητας,  της δικαιοσύνης, της αντικειμενικότητας, της αξιοπρέπειας,  αρχές που εγγυάται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον   των εκπροσώπων τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Προσωπικά θα ήθελα να συγχαρώ τους επικεφαλής των παρατάξεων Κ. Σταθόπουλο Ιωάννη, Σάρκουλα Βασίλειο, Τσιμπουκάκη Ηλία και Παναγιώτη Αντωνίου για την συμπεριφορά τους όπως και για τη νηφαλιότητα, αντικειμενικότητα και αξιοπρέπεια  με την οποία αντιμετώπισαν τα παραπάνω θέματα.    

Τσιαμπάς Κωνσταντίνος

Δημοτικός Σύμβουλος  

Επικεφαλής της Παράταξης

Όραμα για την Αγία Παρασκευή

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.