Στοχεύουν Γιώργο Οικονόμου γιατί πέτυχε εκεί που απέτυχαν

Photo//linkedin

Γράφει η Λένα Μαρκή

Φαίνεται πως ο νέος δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης αποτελεί το κόκκινο πανί για ορισμένους, όχι για το έργο και τις ενέργειές του, αλλά και μόνο που τον αντικρίζουν παθαίνουν σύγκρυο! Η μπάλα παίρνει και όποιον βρεθεί δίπλα του από άποψη ή και τυχαία. Αρχίζοντας από εργαζόμενους του Δήμου, αντιδημάρχους και καταλήγοντας σε επικεφαλής παρατάξεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς κάνει ανεπίτρεπτους σχολιασμούς στο Facebook για πολιτικούς του αντιπάλους και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς τους σχολιασμούς είναι άκρως μηνύσιμοι. Μεγάλο πλήγμα για την παράταξή του υπήρξε η εκλογή του επικεφαλής της «Νέας Αρχής» Γιώργου Οικονόμου ως αντιπροέδρου τους Δημοτικής Επιτροπής με τη στήριξη μάλιστα του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη, υποσκελίζοντας τον δικό του υποψήφιο, Βασίλη Σάρκουλα. Αποτέλεσμα να εξαπολύσει μύδρους προς τους δύο άντρες.

Ο Γιάννης Μυλωνάκης τη γλύτωσε (sic) με ένα «δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ». Όμως αυτός ο κατά Ζορμπά «δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ» πριν ακόμα καθίσει στην καρέκλα του δημάρχου ανέπτυξε άριστες σχέσεις συνεργασίας και συνεννόησης με τον Πρωθυπουργό και τα υπουργικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που δεν κατάφερε σε όλη τη θητεία του να κάνει ο δήμαρχος της Νέας Δημοκρατίας. Φαίνεται πως παντού υπάρχουν ευήκοα ώτα αρκεί να μιλάει κανείς ήρεμα και με επιχειρήματα και ουχί φωνασκώντας και κατηγορώντας.

Από την άλλη ο Γιώργος Οικονόμου δέχτηκε όλο το «φονικό» πάθος του πρώην δημάρχου. Ξεκίνησε με αναφορές σε αποτυχία του κ. Οικονόμου σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις (άσχετο αν και ο ίδιος κατακρημνίστηκε στις εκλογές του Οκτωβρίου), ότι «του κούνησαν μαντήλι» όλα σχεδόν τα στελέχη του και κατέληξε σε υπόνοιες για διαπλεκόμενα ή πρόθεση προς την κατεύθυνση αυτή. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που αφήνει να αιωρείται συγκεκριμένη κατηγορία για τον κ. Οικονόμου την οποία ποτέ δεν έχει αποδείξει παρότι έχει προκληθεί από τον ίδιο τον κ. Οικονόμου δημόσια. Το σωστό είναι όταν υπάρχουν αποδείξεις για παράνομες πράξεις είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη να προσφύγει απευθείας στον εισαγγελέα, διαφορετικά οι άσκοπες φλυαρίες περικλείονται στη σφαίρα της συκοφάντησης και της σπίλωσης του ατόμου.

Βέβαια, κουβέντα από τον κ. Ζορμπά για τη στάση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Σταθόπουλο. Ο έτερος πρώην δήμαρχος ναι μεν ήταν υπέρ του Βασίλη Σάρκουλα στην υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία, όμως ψήφισε λευκό!!! Μάλλον τον χρειαζόνταν ως σύμμαχο για τη συνέχεια. Γιατί η εκδικητική μανία του κ. Ζορμπά βρήκε συνεργάτη στο πρόσωπο του Γιάννη Σταθόπουλου όταν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίζονταν τα μέλη της αντιπολίτευσης για τις σχολικές επιτροπές.

Σε αγαστή συνεργασία λοιπόν Ζορμπάς και Σταθόπουλος πέταξαν εκτός τον Γιώργο Οικονόμου με το απίθανο επιχείρημα ότι εξελέγη αντιπρόεδρος στη Δημοτική Επιτροπή με τους ψήφους της συμπολίτευσης. Κίνηση από την οποία αποστασιοποιήθηκαν οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η δε αρχή της αναλογικότητας έγινε μπαλάκι του πινγκ-πονγκ κατά το δοκούν. Καθαρά εικόνα προσπάθειας κατάλυσης της δημοκρατίας για προσωπική πολιτική ικανοποίηση που εγείρει δικαίως εφαρμογή νομικών διαδικασιών (ανακοίνωση Γ. Οικονόμου). Αλήθεια ο κ. Σταθόπουλος γιατί συναίνει σε όλα αυτά; Γιατί τώρα συνεργάζεται με τον «υβριστή κ. Ζορμπά» από τη στιγμή που δεν ήταν υποψήφιος για την Δημοτική Επιτροπή οπότε δεν ζημιώθηκε σε κάτι;

Στο κείμενό του στο FB ο Βασίλης Ζορμπάς κατηγορεί τη συμπολίτευση για ξεδιάντροπη ψήφιση υπέρ του Γιώργου Οικονόμου. Πως μπορεί να χαρακτηριστεί η δική του στήριξη υπέρ του κ. Μουστόγιαννη, στο πρόσφατο ζήτημα της μη ορκωμοσίας του, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. και όταν μετέπειτα αιτήθηκε εγγράφως το φάκελο της Αποκεντρωμένης από τις Υπηρεσίες του Δήμου; Ξεχνάει ότι ο ίδιος είχε καταγγείλει τον κ. Μουστόγιαννη για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος από Νομικό Πρόσωπο του δήμου και τον έδιωξε από την παράταξη. Τώρα αμφισβητεί τις ενέργειες Δημάρχου και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που έγιναν σύμφωνα με τα οριζόμενα από την Εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για χάρη του κ. Μουστόγιαννη;

Όχι μην ξεγελιέστε. Πρόθεση δεν είναι ούτε υπήρξε ποτέ η υπεράσπιση του κ. Μουστόγιαννη. Στόχος ήταν πάντα ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης. Και αυτό που δεν μπορεί να χωνέψει είναι ότι ο Γιώργος Οικονόμου τηρεί μια δίκαιη στάση, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας όσον αφορά τη νέα δημοτική Αρχή. Εξάλλου μέσα σε 15 μέρες πόσες παρατυπίες πια θα προλάβαινε να κάνει μια δημοτική Αρχή;

Ο Γιώργος Οικονόμου έχει αποδείξει στην όλη πολιτική πορεία του στην Αγία Παρασκευή ότι λειτουργεί βάση κανόνων και στοιχείων. Εκεί που χρειάζεται να καυτηριάσει και να κυνηγήσει, πολιτικά πάντα, καταστάσεις το κάνει και εκεί που χρειάζεται να δώσει προτάσεις – λύσεις και να προφυλάξει τη διοίκηση του δήμου πάλι το κάνει. Έτσι ενεργούσε σε όλη τη θητεία της δημοτικής Αρχής Ζορμπά. Και από τα πρώτα δείγματα έτσι θα συνεχίσει.  Όσον αφορά την προηγούμενη καριέρα του, προφανώς αν υπήρχε κάτι μεμπτό δεν θα έχαιρε της εκτίμησης που βλέπουμε στα διάφορα σχόλια στις ανακοινώσεις του στα κοινωνικά δίκτυα τόσο από τους πολίτες, όσο και από αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

 Οι πρώην δήμαρχοι από την άλλη δεν μας εκπλήσσουν με τις αντιδράσεις τους. Πάντα υπήρχε μια αίσθηση ότι παρά τους διαξιφισμούς στο δημοτικό συμβούλιο κατά βάθος υπήρχε ένας πολιτικός δεσμός συνεργασίας μεταξύ τους. Γινόταν αντιληπτός από την αλλαγή συμπεριφοράς τους στις συνεδριάσεις. Ο Γιάννης Σταθόπουλος από εκεί που ήταν «αυτοκόλλητος» με τον Γιώργο Οικονόμου απέναντι στη διοίκηση Ζορμπά, τώρα απέκτησε ομόπνοια μαζί του. Βλέπετε τους χάλασε την παλαιοκομματική μαγιά ο νέος δήμαρχος και ο επικεφαλής της «Νέας Αρχής» δεν συμμερίζεται τα απωθημένα τους, άρα αποτελεί ξένο σώμα. Να, αυτά βαρέθηκαν οι πολίτες και έκαναν στροφή στις εκλογές. Τις μικρότητες, τη λάσπη στον ανεμιστήρα, τις απόλυτες συμπεριφορές, τις εκδικητικές αποφάσεις, τις δίκες προθέσεων. Κάποιοι δεν κατάλαβαν ακόμη ότι το ίδιο το πολιτικό σκηνικό της πόλης τους απομακρύνει σιγά – σιγά και πως είναι η ώρα να αποχωρήσουν. Εκλέχθηκαν, θήτευσαν, δοκιμάστηκαν και κρίθηκαν.

Ο επικεφαλής της «Νέας Αρχής» μπορεί να μην εξελέγη δήμαρχος στις εκλογές του Οκτωβρίου, αλλά διαθέτει την σύγχρονη πολιτική σκέψη και τη διάθεση συνεργασίας για να μπορεί να παραμείνει στο προσκήνιο. Και θεωρώ, αν και είναι ακόμη νωρίς για σίγουρες κρίσεις, ότι το κοινό στοιχείο του με τον νυν δήμαρχο είναι ότι μπορούν και έχουν διάθεση να κάνουν διάλογο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνούν ή θα συμφωνούν σε όλα.

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.