Ενστάσεις για την κατάργηση του Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία από την ΕΣΑμεΑ- μεταφέρεται στην Αγία Παρασκευή

Ενστάσεις για την κατάργηση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ από τη Νέα Ιωνία διατυπώνει με επιστολή της στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ)

«Διαμαρτυρόμαστε για τη μεταφορά του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ από την Νέα Ιωνία στην Αγία Παρασκευή, σε χώρο μακριά από μέσα μαζικής μεταφοράς και δίχως δυνατότητα στάθμευσης ΙΧ. Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις της ευρύτερης περιοχής της Νέας Ιωνίας έρχονται να προστεθούν στις υπάρχουσες έντονες διαμαρτυρίες για ελλείψεις προσβασιμότητας, εύκολης πρόσβασης και στάθμευσης σε πολλά φαρμακεία ΕΟΠΥΥ. Η μεταφορά στη συγκεκριμένη τοποθεσία δεν λύνει το πρόβλημα ούτε στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής και των όμορων Δήμων» αναφέρει η ΕΣΑμεΑ.

Όπως εξηγεί, «τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν κατά μείζονα λόγο τα άτομα με αναπηρία, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και τους ασθενείς που κάνουν χρήση φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) με μηδενική συμμετοχή και λειτουργούν όλα αυτά τα χρόνια σαν ασπίδα προστασίας στην οικονομική κρίση για μεγάλο μέρος του πληθυσμού που πάσχει από σοβαρές χρόνιες παθήσεις.

Συνεχώς η ΕΣΑμεΑ πιέζει για την αύξησή τους σε όλη την Ελλάδα, όπως και για την αύξηση του αριθμού εργαζομένων σε αυτά, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία τους. Στις σημερινές συνθήκες εκτόξευσης της ακρίβειας στα βασικά αγαθά, στην ενέργεια, στα καύσιμα, κάθε περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση δημιουργεί αναπόφευκτα δυσβάστακτα οικονομικά προβλήματα στους χρόνιους πάσχοντες, όπως είναι οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου, οι καρκινοπαθείς, οι ανοσοκατασταλμένοι, οι ρευματοπαθείς, οι πάσχοντες από ΣΚΠ, με καρδιοπάθειες και άλλοι, που λαμβάνουν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακά τους».

Καταλήγοντας ζητεί η Συνομοσπονδία από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να ξεκαθαρίσετε τη θέση και την πολιτική του υπουργείου σχετικά με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ».

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.