Γιαβάσειο: Μύλος η υπόθεση με την MILORA – ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου

Γράφει η Λένα Μαρκή

Μετά τις επτά επιστολές διαμαρτυρίας, το εξώδικο (3/10/2023) και την Αγωγή (9/11/2023) κατά του Δήμου [θητεία δημοτικής Αρχής Ζορμπά], η εταιρεία MILORA ΑΕ, που έχει μισθώσει το κληροδότημα Γιαβάσειο, προχωρά σε άσκηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δήμου.

Η εκδίκαση αυτών θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου και αιτείται την μη καταβολή του μηνιαίου μισθώματος (20.600 €) έως τον Νοέμβριο του 2024 οπότε δικάζεται η σχετική αγωγή.

Φαίνεται πως την εκκωφαντική σιωπή της δημοτικής Αρχής Ζορμπά θα την «πληρώσουν» οι πολίτες!

Από τα τέλη Ιανουαρίου 2024 το aparaskevi-images.gr αποκλειστικά είχε φέρει στη δημοσιότητα το μεγάλο πρόβλημα που εκτυλίσσεται στο κληροδότημα Γιαβάσειο που βρίσκεται επί της οδού Ερμού στην Αθήνα. Είχαν αναφερθεί αναλυτικά  σε δύο άρθρα ΕΔΩ και ΕΔΩ τα προβλήματα που προέκυψαν με τον πολεοδομικό χαρακτηρισμό της παρόδου που απαιτεί την αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου, την Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, την μεγάλη καθυστέρηση της αποκατάστασης του κτιρίου και τις έντονες διαμαρτυρίες της εταιρείας προς τον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Είχε αναφερθεί επίσης η καταγγελία της εταιρείας για  επιδεικτική αδιαφορία και έλλειψη συνεργασίας από πλευράς Δήμου.

Με την Αγωγή η εταιρεία αιτείται:

  • Αναστολή καταβολής μισθώματος έως ότου ο Δήμος διευθετήσει τα ελαττώματα που έχουν προκαλέσει πλήρη αδυναμία χρήσης του. Αλλιώς να διεταχθεί η μείωση κατά 90% του μισθώματος.
  • Από το εξώδικο 3-10-2023 ο δήμος υποχρεούται να επιστρέψει έντοκα κάθε ποσό που έχει καταβληθεί από τον ανάδοχο (50.000€) (1-8-23 έως 30-10-23)
  • Να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή στο σύνολό της η απόφαση του δικαστηρίου

Ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης ενεργοποιήθηκε άμεσα με την ανασυγκρότηση της Επιτροπής παρακολούθησης του έργου και με τον αρμόδιο για την ακίνητη περιουσία του δήμου αντιδήμαρχο κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ προσπάθησαν για την εξεύρεση λύσης. Ο κ. Παπαμιχαήλ, ως έγκριτος νομικός, είχε κρίνει αβάσιμη την αγωγή και όπως είχε δηλώσει στο Δ.Σ. θα συνεργαστεί με τη Νομική Υπηρεσία για να την αποκρούσουν. Αλλά πριν φτάσει εκεί έχει να αντιμετωπίσει την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων. Εν ολίγοις, η νυν δημοτική Αρχή καλείται να διορθώσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την αδιαφορία της προηγούμενης. Όμως, όπως αποδείχθηκε στα προηγούμενα άρθρα, οι ευθύνες πάνε πολύ πιο πίσω ακόμα και στην «πανηγυρική» υπογραφή της σύμβασης με την εν λόγω εταιρεία!!!

Για μια ακόμη φορά ανακαλύπτεται ότι κάποιοι κινήθηκαν επιπόλαια και αποσκοπώντας σε προεκλογικές κινήσεις εντυπωσιασμού άφησαν ακάλυπτα τα συμφέροντα του δήμου. Και μπορεί οι δημότες να τους τιμώρησαν με την μη επανεκλογή τους, τα προβλήματα όμως εξακολουθούν να υπάρχουν και να γιγαντώνονται.

Κατά τον θυμόσοφο λαό: μύλος η υπόθεση …

Και φυσικά δεν υπάρχει καμία ανάληψη ευθυνών …

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.