Τι κρύβεται πίσω από τις ερωτήσεις του Γιώργου Οικονόμου; (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Η εμπειρία και η συγκρότηση του Γιώργου Οικονόμου (Νέα Αρχή) είναι γνωστή. Έχει τοποθετηθεί σε πάρα πολλά θέματα, έχει κάνει πολλές και σημαντικές προτάσεις, που η προηγούμενη δημοτική Αρχή δεν τις εκμεταλλεύτηκε και συνεχίζει να παρεμβαίνει τεκμηριωμένα με στοιχεία που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε τρεις ερωτήσεις. Είναι πάνω στα θέματα της επικαιρότητας που θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον. Ακίνητη περιουσία, Κολυμβητήριο, Γιαβάσειο.

  • 1η Ερώτηση. Και η πλατεία Πέτρουλα είναι αγνώστου ιδιοκτήτη κατά ένα μεγάλο μέρος! Και κατά το άλλο στο Κτηματολόγιο ιδιοκτησίας οικογένειας Μαντούβαλου.

Από τον ερώτηση καταλάβαμε ότι ο Γιώργος Οικονόμου διαφωνεί με την δρομολόγηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή αποζημίωσης των φερόμενων ιδιοκτητών,  θεωρώντας ότι υπάρχουν μαρτυρίες και γεγονότα που κατοχυρώνουν την πλατεία στον Δήμο μας. Όπως όλοι γνωρίζουμε άλλωστε υπάρχει χρήση του Δήμου σε όλο το εύρος της πλατείας από το 1975!

Ή δεν είναι έτσι; Αν διαφωνεί κάποιος ας το πει. Σίγουρα αυτό το θέμα θα έχει συνέχεια.

  • 2η Ερώτηση.  Κολυμβητήριο.

Από την ερώτηση πληροφορηθήκαμε ότι 70 μέρες είχαν προβλεφθεί και εγκριθεί στο χρονοδιάγραμμα του έργου (πάλι από την προηγούμενη δημοτική αρχή) για την αδειοδότηση. Σχεδόν 9 μήνες έχουν περάσει από την υπογραφή της σύμβασης και το έργο δεν έχει ξεκινήσει. Επομένως υπάρχει 7μηνη καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα. Και μπορεί τώρα ο Γιώργος Οικονόμου να μην ανησυχεί για διάλυση της σύμβασης ( όπως ανέφερε), αλλά σε λίγο διάστημα αν παραμείνει η ίδια κατάσταση θα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις( όπως επεσήμανε). Θα έχουμε δηλαδή άλλη μία περίπτωση έργου όπως το Νέο Δημαρχείο.

Όπως είπε και ο δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης στην ίδια συνεδρίαση πέρα από το δάνειο των 2 εκατομμυρίων δεν υπάρχει ούτε χρηματοδότηση!

  • 3η Ερώτηση. Η εξέλιξη για το Γιαβάσειο.

Η τροπή που έχει πάρει το θέμα είναι άσχημη. (σ.σ. όπως θα διαπιστώσετε στα αποκαλυπτικά άρθρα του aparaskevi-images.gr ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Ο Γιώργος Οικονόμου ζήτησε σε αυτή τη φάση των νομικών ενεργειών της μισθώτριας εταιρείας  προστασία της Σύμβασης, από την οποία ο αντισυμβαλλόμενος, η εταιρεία Μιλόρα θέλει “να αποδράσει”. “Δεν μπορεί κάποιος να διαλύει μια σύμβαση όποτε του αρέσει, όταν μάλιστα είναι υπαίτιος“, τόνισε.

Τηλεφωνήσαμε στον Γιώργο Οικονόμου να τον ρωτήσουμε ποια στοιχεία δεν του έχουν παραδοθεί και γιατί. Μας απάντησε ευθέως:

Τα Πρακτικά της διαγωνιστικής διαδικασίας. Ανεπίσημα μου είπαν ότι δεν τα βρίσκουν στον φάκελο ή έχουν χαθεί. Πολλά πράγματα τελικά χάνονται στον Δήμο μας.

Ίσως όμως όταν βρεθούν κάποιοι να χάσουν τον ύπνο τους. Σε κάθε περίπτωση έχω πολλά να σας πω γι’ αυτό το θέμα. Και φυσικά να ενημερωθούν οι δημότες.

Το τελευταίο το αντιληφθήκαμε ως προάγγελο εξελίξεων και ηχηρό καμπανάκι. Για ποιους;

Σίγουρα πάντως κάτι σοβαρό κρύβεται από πίσω ή κάτι σημαντικό έχει να μας πει.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.