Αυστηρή προειδοποίηση 22 Μητροπολιτών της Μακεδονίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τυχόν επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων, όπως και η αναγνώριση αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Μακεδονίας, θα αποτελέσουν «μόνιμη εστία καλλιέργειας αλυτρωτισμού και εχθρότητος», αναφέρουν σε κοινή επιστολή τους – «Μην αμαυρώσετε το όνομά σας για πάντα» λένε στους βουλευτές

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία να μην υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών στέλνουν με κοινή επιστολή οι 22 μητροπολίτες της Μακεδονίας, εκφράζοντας παράλληλα την κάθετη αντίθεσή τους σε ενδεχόμενη χορήγηση αυτοκεφαλείας στην Εκκλησία της Π.Γ.Δ.Μ.

Οι αρχιερείς αναφέρουν πως δεν μπορούν να πιστέψουν ότι βουλευτές, ιδίως οι αντιπρόσωποι της Μακεδονίας, θα «αμαυρώσουν το όνομά τους για πάντα» στηρίζοντας την συμφωνία.

Οι ιεράρχες υποστηρίζουν πως οι δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ αποδεικνύουν την συνέχιση των αλυτρωτικών βλέψεων της ΠΓΔΜ και καταγγέλλουν πως οι Πρέσπες είναι «αντίθετες στην ιστορική αλήθεια» για την ιστορία και την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι μητροπολίτες επιρρίπτουν ευθύνες στον πρωθυπουργό και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, χωρίς να τους κατονομάζουν, λέγοντας πως οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ στη Βουλή της «αφήνουν έκθετους όσους υπέγραψαν ή προτίθενται να επικυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών».

Αναλυτικά η επιστολή