Σκάβοντας για την πινακίδα … βρήκαν νερό! (VD)

Η καταγγελία ενός συνδημότη μας, μας έφερε σήμερα (6/8/2018) μπροστά στο ΚΑΠΗ του Τσακού να παρακολουθούμε το νερό να ρέει ανενόχλητο επί ώρες πάνω στο πεζοδρόμιο. Αιτία ένας σπασμένος σωλήνας.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ο τρόπος που προκλήθηκε η ζημιά και ο υπαίτιος.

Σύμφωνα με τον συνδημότη μας, περίπου στις 9:30 π.μ. υπάλληλοι του Δήμου έφθασαν στην περιοχή και προσπάθησαν να τοποθετήσουν πάνω στο πεζοδρόμιο πινακίδα, σαν αυτές που βλέπετε στις φωτογραφίες, που αφορά την γωνιά ανακύκλωσης που δημιουργήθηκε με την τοποθέτηση εκεί μπλε κάδου για γυαλιά. Στην προσπάθειά τους αυτή τρύπησαν τον σωλήνα και από εκείνη τη στιγμή μέχρι τις 4 το απόγευμα που βρεθήκαμε στο σημείο, δεν έγινε καμία προσπάθεια αποκατάστασης της ζημιάς. Αποτέλεσμα ο συνδημότης μας να απευθυνθεί στο aparaskevi-images.gr, να σπεύσουμε επί τόπου και να αντικρίσουμε εξαγριωμένους γείτονες.

Επί της ουσίας …

Ποιος ο λόγος της τοποθέτησης των συγκεκριμένων πινακίδων από το Δήμο, αφού οι κώδωνες για τα γυαλιά είναι τόσο μεγάλοι που είναι ορατοί από τον οποιονδήποτε;

Δεν γνωρίζουν οι αρμόδιοι του Δήμου ότι απαγορεύεται, βάση νόμου, η τοποθέτηση πινακίδων στο πεζοδρόμιο; Ολόκληρες καμπάνιες και δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν για το ξήλωμα των πινακίδων από τα πεζοδρόμια και μάλιστα το μέτρο έχει εφαρμοστεί και στο Δήμο Αγίας Παρασκευής. Ο νόμος ως γνωστόν δεν ισχύει μόνο για τους ιδιώτες καταστηματάρχες, αλλά για όλους.

Είναι δε τραγικό το γεγονός ότι υπάλληλοι του Δήμου σκάβουν ανεξέλεγκτα, προφανώς χωρίς υπόδειξη της Τεχνικής Υπηρεσίας ή όποιου άλλου αρμόδιου φορέα και χωρίς να γνωρίζουν τι υπάρχει από κάτω! Έκαναν λοιπόν τη ζημιά, άφησαν τους περίοικους με χαμηλή ροή νερού στα σπίτια τους, αφού αυτό έτρεχε στο πεζοδρόμιο και έφυγαν. Κανείς δεν γνωρίζει αν προέβησαν σε κάποια κίνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το γεγονός όμως παραμένει ότι μέχρι τις 4 μ.μ. δεν φάνηκε κανείς …

Για λόγους προβολής (δεν μπορούμε να φανταστούμε κάτι άλλο) της προσπάθειας που κάνει η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος στο θέμα της ανακύκλωσης και από … φόβο μήπως και δεν την αντιληφθούμε, άρχισε να γεμίζει η πόλη πινακίδες! Πάνω στα πεζοδρόμια και κάτω από αυτά. Όσες οι γωνιές ανακύκλωσης, τόσες και οι πινακίδες.  Έλευσής εκλογών γαρ οπότε δικαιολογείται μια μικρή σπατάλη για προβολή… Δυστυχώς όμως τη «νύφη» την πληρώνουν πάντα οι δημότες ποικιλοτρόπως!

Υ.Γ. Όσο για την ανακύκλωση, είναι σίγουρο ότι αυτοί που … ανακυκλώνουν ξέρουν που να κατευθυνθούν.

Λ. Μεσογείων

καταγραφή 6-8-2018