Απάντηση του Βασίλη Γιαννακόπουλου στο Μιχάλη Γαβρά

MAZI-Giannakopoulos

Είναι δυσάρεστο το συναίσθημα να πρέπει μια παράταξη να ασχολείται με στελέχη της που για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους αποφάσισαν κάποια στιγμή να αποχωρήσουν. Γι’ αυτό ήταν πάντα πάγια θέση μας να μην ερχόμαστε σε αντιπαράθεση μαζί τους ή αν αναγκαστικά έπρεπε να πάρουμε θέση, να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

 

Ο Μιχάλης Γαβράς, που αναδείχθηκε μέσα από τη δική μας παράταξη -και δημοτική αρχή- μίλησε για τυμβωρυχία του ονόματος “Μαζί”. Δυστυχώς, λησμονεί ότι στην πολιτική υπάρχουν και κάποιοι κανόνες. Αυτή η παράταξη με αυτό το όνομα κατέβηκε στις εκλογές και ψηφίστηκε από τους δημότες της Αγίας Παρασκευής. Της ανατέθηκε θεσμικός ρόλος. Δε μπορούσε, λοιπόν, έτσι απλά να διαλυθεί. Ο χρόνος πέρασε, οι καταστάσεις ωρίμασαν και οι συνθήκες της πόλης είναι αυτές που καθορίζουν τις εξελίξεις.

 

Ισοπεδωτικός και κυρίως άδικος ο Μιχάλης στην κριτική του απέναντί μας, πάντοτε από τις 14/11/2010 και μετά, ακόμη και μετά την αποχώρησή του συνεχίζει να ασχολείται υπό αρνητική σκοπιά με ένα χώρο από τον οποίο αναδείχθηκε, αλλά μετά αποχώρησε για δικούς του προσωπικούς -και όχι ιδεολογικούς- λόγους. Ξεχνάει, όμως, ότι όπως μία νίκη έχει πολλούς πατέρες, το ίδιο ισχύει και για την ήττα.

 

Εμείς θεωρούμε ότι αυτή την εποχή, με την πόλη ένα βήμα πριν τη διάλυση, με έναν δήμαρχο αυταρχικό και επιθετικό απέναντι στα κινήματα, με τους φορείς να υπολειτουργούν και τις κοινωνικές παροχές να βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, υπάρχουν πολλά πράγματα για να καταπιαστεί κανείς και να παραμείνει στο προσκήνιο.

 

Επειδή, όμως, σε αντίθεση με το Μιχάλη, εμείς δεν ξεχνάμε και τη δική του συμβολή στη θετική πορεία της παράταξης -τότε διοίκησης του Δήμου- και στην κοινωνική πολιτική που εφαρμόσαμε στην πόλη, του δηλώνουμε ότι είναι ευπρόσδεκτος στο καινούριο που δημιουργούμε. 

 

Δε σκοπεύουμε ούτε να τον πολεμήσουμε, ούτε να τον ακυρώσουμε.