ΒΟΜΒΑ της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο ΣΥΡΙΖΑίο Δήμαρχο Βύρωνα για τα απορρίμματα

Με την ακόλουθη ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλει το Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη (μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηριζόμενο στις εκλογές του 2014) για σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Καθαριότητας και προετοιμασία ολικής καταστροφής του Υμηττού!

Τι συμβαίνει με τα Πράσινα Σημεία στη Β΄Ζώνη Υμηττού … και στους όμορους Δήμους;

ΠΟΕ_ΟΤΑ Δήμαρχο Βύρωνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με αφορμή την παρουσίαση από τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα, του Τοπικού Σχεδίου για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων του Δήμου, αύριο, Τρίτη, στις 8.00 το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της στους όμορους Δήμους να προγραμματίσουν μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα αγωνιστική και δυναμική κινητοποίηση ενάντια στο προτεινόμενο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα και το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων, προβλέπεται η ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας, φέρνοντας τις ιδιωτικές εταιρείες (Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης) και προετοιμάζοντας την ολική καταστροφή του περιβάλλοντος στον Υμηττό.

Προβλέπει, επίσης, τη δημιουργία Πράσινων Σημείων – Σταθμός Συγκέντρωσης και Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών – στη Β’ Ζώνη του Υμηττού και για τους όμορους Δήμους.

«Στην παρουσίαση του σχεδίου από την Δημοτική Αρχή, παρουσία των εργαζομένων και των κοινωνικών φορέων της πόλης διαφάνηκε ότι κανένας φορέας της πόλης και καμία Δημοτική Παράταξη δεν συμφωνεί με αυτό το σχέδιο», τονίζεται στην ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και προστίθεται:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμπαραστέκεται και συμμετέχει στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της διαχείρισης των Απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος».

 

***

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΠΟΕ-ΟΤΑ στρέφεται εναντίον του συγκεκριμένου Δημάρχου, κ. Κατωπόδη. Τον Ιανουάριο του 2015 τον κάλεσε να ανακαλέσει απόφαση που συνιστούσε κατάφορη αδικία κατά των εργαζομένων.

Αυτή λοιπόν είναι η περιβαλλοντική και φιλεργατική  πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ;

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter