Ημερίδα της Π.Ε.Δ.Α. για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία των Δήμων την Τετάρτη, 25/9

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων με τους αυτοδιοικητικούς και τα στελέχη των Δήμων, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής διοργανώνει μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος Ημερίδα με θέμα, «Χρηματοδοτικά εργαλεία των ΟΤΑ» και με εισηγητές, τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή Χρηματοδοτήσεων ΟΤΑ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και την υπεύθυνη Τμήματος Ανάπτυξης Αγοράς του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ)

Αναφερόμενος ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α., Γιώργος Ιωακειμίδης στην σκοπιμότητα διοργάνωσης της συγκεκριμένης εκδήλωσης, εξήρε την ανάγκη της σωστής και υπεύθυνης ενημέρωσης των Δημάρχων και των καθ΄ ύλην υπηρεσιακών στελεχών των Δήμων σε σχέση με τα ισχύοντα χρηματοδοτικά εργαλεία καθώς της αποσαφήνισης των νεότερων διατάξεων για τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ. Η θεματική ύλη της Ημερίδας που διοργανώνουμε -κατέληξε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α.- θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς συναδέλφους να διαχειριστούν επείγουσες ανάγκες των Δήμων τους από μια αφετηρία εγγύτητας προς το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Δ. Αττικής  (Κότσικα 4, 1ος όροφος).

Στο πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνονται οι ακόλουθες εισηγήσεις:

  1. Χρηματοδοτικά εργαλεία και δράσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων προς ΟΤΑ .

Ανταλλαγή απόψεων για εντοπισμό αναγκών και διαμόρφωση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης  Πρόεδρος Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

  1. Διαδικασίες  και αποσαφήνιση ισχυουσών διατάξεων για τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ

Εισηγητής: Γεώργιος Κουλτούκης Διευθυντής Χρηματοδοτήσεων ΟΤΑ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

  1. Πως γίνεται η ανακύκλωση χρηματοδοτικό εργαλείο για τους ΟΤΑ

Εισηγητής: Νικόλαος Χιωτάκης Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης

  1. Ενεργειακές κοινότητες και  ΟΤΑ. Έξυπνες ιδέες και παραδείγματα για εξοικονόμηση ενέργειας στους δήμους και δράσεις καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας.

Εισηγήτρια: Έφη Κορμά Υπεύθυνη Τμήματος Ανάπτυξης Αγοράς ΚΑΠΕ