Aνθρωπιστική βοήθεια από την ΚΕΔΕ στην Τουρκία – Συγκέντρωση ειδών από τους Δήμους

Η ΚΕΔΕ συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία, που επλήγησαν απο το φονικό σεισμό ε την άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από κάθε δήμο.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου απέστειλε την παρακάτω επιστολή στους δήμους της χώρας.

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι πολίτες της γειτονικής μας Τουρκίας αλλά και της Συρίας, δοκιμάζονται από τις θλιβερές συνέπειες των καταστροφικών σεισμών, που από σήμερα τα ξημερώματα πλήττουν τις περιοχές τους.

Μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες συνάνθρωποί μας και δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε άμεσο χρόνο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΔΕ και οι Δήμοι όλης της χώρας οφείλουμε να συμμετάσχουμε στην εθνική προσπάθεια και την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία. Η συμμετοχή αυτή μπορεί να μετουσιωθεί στην πράξη με την άμεση συγκέντρωση από κάθε Δήμο ειδών πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό, όπου θα αποσταλούν μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες στην έδρα της κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ώστε στη συνέχεια με έξοδα της ΚΕΔΕ το υλικό να συγκεντρωθεί και να αποσταλεί προς τις δύο χώρες, σε συνεννόηση πάντα με τις εθνικές αρχές της χώρας μας.

Θεωρώ πως όλοι θα ανταποκριθείτε με συνέπεια και αμεσότητα και σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά έμπρακτα, ότι η αυτοδιοίκηση αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των λαών της περιοχής.»

Ανταπόκριση του πρώτου Δήμου

Ήδη, ο πρώτος Δήμος ανταποκρίθηκε, με τον Δήμαρχο κ. Διονύση Γ. Στανίτσα να ανακοινώνει πως, ο Δήμος Ιθάκης συμμετέχει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις δοκιμαζόμενες Τουρκία και Συρία:

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι πολίτες της γειτονικής μας Τουρκίας αλλά και της Συρίας, δοκιμάζονται από τις θλιβερές συνέπειες των καταστροφικών σεισμών, που από σήμερα τα ξημερώματα πλήττουν τις περιοχές τους.

Μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες συνάνθρωποί μας και δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε άμεσο χρόνο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται.

Ο Δήμος Ιθάκης συμμετέχει για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία με την άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, κουβέρτες, παπλώματα, Ρούχα και ιατροφαρμακευτικό υλικό τα οποία θα συγκεντρώνονται στο ΚΑΠΗ μέχρι την Τρίτη 14-2-2023 εργάσιμες ώρες.»

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων