Λύση σύμβασης σε 18+1 έργα της Περιφέρειας Αττικής! Στο Νο 15 το Δημαρχείο (DOC)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ορισμένες φορές η εικόνα ενός προβλήματος είναι πιο σύνθετη απ’ ότι φαίνεται.

Στις αρχές του μήνα πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση – Πρωτοβουλία για την σύγκλιση των Δημοκρατικών και Προοδευτικών δυνάμεων της Περιφέρειας Αττικής. Κατά την εκδήλωση ένας εκ των βασικών ομιλητών ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Δύναμη Ζωής», κ. Χρίστος Καραμάνος, καταλόγισε στη νυν περιφερειακή Αρχή -ανάμεσα σε άλλα- τη διάλυση 19 συμβάσεων σημαντικών έργων!

Έπειτα από επικοινωνία του aparaskeviimages.gr με τον κ. Καραμάνο, μας παραχώρησε τα στοιχεία αυτών των έργων. Και εξυπακούεται ότι σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το υπό ανέγερση Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής.

Όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά στη συνέχεια κατά κύριο λόγο η διακοπή της σύμβασης των έργων αφορά τα έτη 2021-22 και τα ποσά προϋπολογισμού τους ποικίλουν από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες έως δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Όλη αυτή η κατάσταση σαφώς μεγαλώνει την ανησυχία για το μέλλον του δημαρχείου, γιατί άλλο να πιέζεται η Περιφέρεια από ένα έργο που «στράβωσε» στην πορεία και άλλο ο Περιφερειάρχης να έχει να αντιμετωπίσει πολλά σημαντικά μέτωπα. Το γεγονός είναι ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των έργων. Πιθανά κάποια από αυτά να μπορέσουν στο μέλλον να επαναδημοπρατηθούν, όμως αυτό απαιτεί χρόνο και θα πρέπει να υπάρχει η ασφάλεια της ύπαρξης των χρημάτων. Η ουσία είναι ότι, πέραν του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, δεν γνωρίζουμε την αιτία που σταμάτησαν τα υπόλοιπα έργα. Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη το ποσοστό της έκπτωσης που έδωσαν οι επιμέρους εργολάβοι σε σχέση με την μεγάλη αύξηση στην τιμή των υλικών οικοδομής.

Όπως και να έχει, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής γνωρίζοντας αυτή την παράμετρο οφείλει να κινηθεί άμεσα, οργανωμένα και στοχευμένα μπας και σώσουμε ότι σώζεται. Αν και οι πιθανότητες είναι εναντίον της συνέχισης του έργου και η ανάδοχος εταιρεία παρουσιάζεται έτοιμη να αποχωρήσει.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται για τη λύση συμβάσεων σε 18+1 σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 187.000.000 €. Το 15ο στη σειρά αναφερόμενο έργο είναι το Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής.

ΑΡΘΡΑ του aparaskevi-images.gr από την αρχή του 2023 με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στοιχεία και ενημέρωση για το πρόβλημα που προέκυψε με το έργο της ανέγερσης του νέου Δημαρχείου:

«ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ» -Κέρδισε την ένσταση ο εργολάβος για το Δημαρχείο στο ΥΠΟΜΕΔΙ (3-4-23)

Οι εργασίες στο νέο Δημαρχείο και οι αντιφατικές ενημερώσεις εκ μέρους του Δήμου (VD) (20-3-23)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επιστρέφουν τα σκαπτικά στο χώρο του Δημαρχείου και ξεκινά άμεσα το έργο (14-3-23)

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από το νέο Δημαρχείο (8-3-23)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεμπλοκάρει το Δημαρχείο – Με σημερινό έγγραφο η Περιφέρεια καλεί τον ανάδοχο για την υπογραφή της 1ης ΣΣΕ (27-1-23)

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.