Γιώργος Οικονόμου: Απαντήσεις σε δυο καυτά ζητήματα

Με το επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26-9 θέσαμε δυο ερωτήματα στον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Οικονόμου  σε ότι αφορά το δάνειο για την αγορά του  Μακρή & το δεύτερο σε ότι αφορά την αξιοποίηση του  Γιαβασείου..  δείτε τι μας απάντησε

 

Ερώτηση:  Κύριε Πτέραρχε ποιά είναι η θέση της Νέας Αρχής για τα δύο πρώτα θέματα της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν τη λήψη απόφασης δανείου για την απαλλοτρίωση του Ο.Τ. 119 (πρώην σχολείο Μακρή ) και την αξιοποίηση του ακινήτου του Δήμου μας (Γιαβάσειο) επί της Ερμού 76 στο Μοναστηράκι

Απάντηση : Ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους δημότες και να τους ενημερώσω για αυτά τα σοβαρά θέματα. .Για το πρώτο θέμα έχω πολύ σοβαρές ενστάσεις που έχουν να κάνουν με την όλη διαδικασία αλλά και με τον δανεισμό. Η διοίκηση του Δήμου δυστυχώς προσπαθεί να υποθηκεύσει για άλλη μια φορά τα οικονομικά και το μέλλον της Αγίας Παρασκευής με τη λογική του δανεισμού, τη πολιτική που έφερε τη χώρα μας στο χείλος του γκρεμού. Και η διαδικασία που ακολουθεί είναι λάθος, δεν οδηγεί πουθενά και δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα. Αντί να προσπαθήσει να αξιοποιήσει τα ακίνητα του δήμου, τις δωρεές και τα κληροδοτήματα και να φέρει έσοδα αδιαφορεί και φορτώνει στις πλάτες των δημοτών δαπάνες που μπορεί να αποφύγει.

Ερώτηση:  Γιατί το κάνει αυτό κύριε Οικονόμου;

Απάντηση:  Το κάνει πρώτα απ όλα για να καλύψει την ανεπάρκειά της. Αλλά με προβληματίζει και ένα άλλο θέμα.Επιλεγεται η απαλλοτρίωση, μια διαδικασία χρονοβόρα που θα αποζημιώσει αναγκαστικά και τα κτίσματα που δεν χρειάζονται και έχουν κριθεί από αρμόδιες επιτροπές ακατάλληλα και ασύμφορα για επισκευή και χρήση. Ενώ εμείς θεωρητικά θέλουμε μόνο την έκταση για την ανέγερση του 12ου Δημοτικού και ενός νηπιαγωγείου γκρεμίζοντας το παλαιό σχολείο. Ο ιδιοκτήτης δε προτιμά να πληρώνει ΕΝΦΙΑ παρά να το γκρεμίσει.!! Και αρνείται να το πουλήσει απευθείας στο Δήμο. Προτιμά την απαλλοτρίωση που θα του αποδόσει 3,4 εκατομμύρια περίπου,ποσό που συμπεριλαμβάνει φυσικά και την αποζημίωση του κτίσματος Τα συμπεράσματα δικά σας. Δυστυχώς αυτό δεν λέγεται χρηστή διοίκηση. Ο Δήμαρχος που είναι και εισηγητής του θέματος πρέπει να το αποσύρει . Και ας λάβει υπόψιν και άλλη μια παράμετρο που αφορά τη ταχύτητα υλοποίησης . Με τη μέθοδο που ακολουθεί δεν μπορεί να πετύχει έγκαιρα την ωρίμανση της πρότασης για χρηματοδότηση και ένταξη στο πρόγραμμα της ΚτΥπ ΑΕ. Σχολείο δηλαδή,για να το ξεκαθαρίσουμε δεν θα έχουμε στην επόμενη δεκαετία αν επιμείνουμε σ αυτή τη λογική . Θα είμαστε για άλλη μία φορά ουραγοί.

Ερώτηση:  Διαφωνείτε και με το δεύτερο θέμα.;

Απάντηση:  Γιατί το λέτε; Εχω δώσει την εντύπωση ότι διαφωνώ με όλα; Απεναντίας συμφωνώ με την εισήγηση του δευτέρου θέματος επί της αρχής.Δηλαδη με την εκμίσθωση του ακινήτου με υποχρέωση πλήρους ανακατασκευής του από τον μισθωτή με μια όμως προϋπόθεση ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα εγγυάται τον υγιή ανταγωνισμό, την ποιότητα των εργασιών ανακατασκευής και την μέγιστη υπεραξία του ακινήτου στη λήξη της 25ετους μίσθωσης.Θα έχουμε την ευκαιρία να παρέμβουμε για το σκοπό αυτό στο στάδιο της διακήρυξης με συγκεκριμένες προτάσεις. Είχε την ευγενή καλωσύνη ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δημήτρης Κονταξής να με ενημερώσει χθες. Αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω γιατί τόση καθυστέρηση; Από το 2013 που κάηκε γιατί τώρα το 2018 ; Έχει αναλογισθει κανείς πόσα έσοδα έχει απωλεσει ο δήμος από αυτή την ολιγωρία; Και δεν αναφέρομαι μόνο γι αυτό το ακίνητο αλλά και για όλα τα άλλα . Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες και για άλλα ακίνητα διαχρονικές Έχουν όμως το θράσος να ζητούν δάνεια και να τα φορτώνουν στους δημότες.

Ερώτηση:  Μία τελευταία ερώτηση κύριε Πτέραρχε. Είστε αισιόδοξος για τη προοπτική και τη πορεία της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή μπαίνοντας ουσιαστικά στη προεκλογική περίοδο; .

Απάντηση:  Από την καθημερινή επαφή με τους δημότες τόσο εγώ όσο και τα στελέχη της Νέας Αρχής, είμαστε πολύ αισιόδοξοι γιατί οι συμπολίτες μας ενθαρρύνουν και μας αγκαλιάζουν.Με όραμα και σχέδιο, μακριά από κομματικές διαιρέσεις και άγονες αντιπαραθεσεις μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας,να κάνουμε την Αγία Παρασκευή καλύτερη.

Σας ευχαριστώ.

Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή
Γιώργος Οικονόμου – υποψήφιος Δήμαρχος