Συνεργασία «Δημόκριτου» και «Ασκληπιείου» για παραγωγή μοσχευμάτων

ImageHandler.ashx

Tο νοσοκομείο θα εφοδιάζει τον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ», και το Εργαστήριο Τεχνολογικής Έρευνας Οστικών Μοσχευμάτων του Ινστιτούτου Βιοεπιστημών και Εφαρμογών,  με την πρώτη ύλη για την παρασκευή μοσχευμάτων, δηλαδή με κεφαλές οστών, και το Κέντρο θα προσφέρει δωρεάν ποσό οστικού μοσχεύματος ανά κεφαλή στο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ»

Στρατηγική συνεργασία αναπτύσσουν το Ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» με το νοσοκομείο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» για την παρασκευή οστικών μοσχευμάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως από τις ιατρικές ειδικότητες του νοσοκομείου για τις χειρουργικές πράξεις. Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο θα εφοδιάζει τον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ», και το Εργαστήριο Τεχνολογικής Έρευνας Οστικών Μοσχευμάτων του Ινστιτούτου Βιοεπιστημών και Εφαρμογών,  με την πρώτη ύλη για την παρασκευή μοσχευμάτων, δηλαδή με κεφαλές οστών, και το Κέντρο θα προσφέρει δωρεάν ποσό οστικού μοσχεύματος ανά κεφαλή στο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ».

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ηρακλής Καραγεώργος, το «Ασκληπιείο» Βούλας είναι το πρώτο νοσοκομείο του ΕΣΥ, που συνεργάζεται σε αυτό το επίπεδο με το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», σύμφωνα με τις θεσμικά  προ-απαιτούμενες διαδικασίες. Η στρατηγική αυτή συνεργασία αναμένεται ότι θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των δαπανών του νοσοκομείου για ορθοπεδικές κλινικές εφαρμογές καθώς πολλές ειδικότητες, όπως ορθοπεδικοί χειρουργοί, πλαστικοί χειρουργοί, νευροχειρουργοί, γναθοχειρουργοί, περιοδοντολόγοι, εμφυτευματολόγοι κλπ, πρόκειται να χρησιμοποιούν τα μοσχεύματα.

Σύμφωνα με την κυρία Έφη Τσιλιμπάρη, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Βιοεπιστημών και Εφαρμογών και Αντιπρόεδρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», το εργαστήριο είναι μοναδικό στην Ελλάδα στην τεχνογνωσία επεξεργασίας και παραγωγής ανθρώπινων οστικών και άλλων μοσχευμάτων από το 1970 και λειτουργεί σύμφωνα με διεθνή πρότυπα καθώς και τις προδιαγραφές του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και της European Association of Tissue Banks (EATB), ενώ είναι πιστοποιημένο επί σειρά ετών κατά ISO 9001/2008.

http://www.protothema.gr/
—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter