Σε πλήρη οικονομική εγκατάλειψη οι Αθλητικοί σύλλογοι από την Δημοτική Αρχή

 

Παρά το ότι, στις 18 Μαρτίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο, ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία τις επιχορηγήσεις των περισσότερων ερασιτεχνικών αθλητικών μας σωματείων (βόλλευ, μπάσκετ γυναικών – αντρών και ποδόσφαιρο).

Παρά το ότι συγκεκριμένα σωματεία όπως το γυναικείο μπάσκετ, έχουν βροντοφωνάξει την απόλυτη ανάγκη αυτής της επιχορήγησης (που σημειωτέον είναι μικρότερη από άλλες χρονιές).

Τέλος παρά το ότι οι σύλλογοι όλοι φυτοζωούν και έχουν τεράστια προβλήματα μέσα στην οικονομική κρίση,

H Δημοτική αρχή Ζορμπά αρνήθηκε την στοιχειώδη οικονομική υποχρέωση που έχει στη νεολαία μας που στελεχώνει τα σωματεία (παίδες, κορασίδες, παμπαίδες, πανκορασίδες, νεάνιδες, έφηβοι και στα αντίστοιχα αγωνιστικά τμήματα που κάνουν πρωταθλητισμό και εκπροσωπούν την Αγ. Παρασκευή στις μεγάλες κατηγορίες), όπως αρνήθηκε την πρότασή μας για τμηματική ενίσχυση των σωματείων ώστε στο τέλος του 2012 να έχει συμπληρωθεί η επιχορήγηση (μικρότερη από κάθε άλλη χρονιά ) που ψηφίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄ έχει ως ιδρυτική αρχή την καθολική στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων και του αθλητισμού που υπηρετούν. Έχουμε στηρίξει σε διαχρονική, σταθερή και καθημερινή βάση τον ιδρώτα των ανθρώπων που τα υπηρετούν και έχουμε οι ίδιοι συμμετάσχει  σε πολλά Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων μας και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τον πόνο τους και τον αγώνα που κάνουν. Σταθερά σε αυτή την πορεία, δηλώνουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στη διεκδίκηση της στοιχειώδους βοήθειας που οφείλει η Δημοτική αρχή.

Καταγγέλλουμε την στάση της Δημοτικής αρχής έναντι των Αθλητικών Συλλόγων της πόλης και την καλούμε να εκπληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις των επιχορηγήσεων. Ο Αθλητισμός των σωματείων είναι πολιτισμός, υγεία και κοινωνική συνοχή.

        Η  

                                                                   Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

27/09/12                                              ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄