Η παράταξη “Αγ.Παρασκευή η πόλη μας” διαψεύδει τα περί συγχώνευσης του 1ου Γυμνασίου

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

apipolimasΗ παράταξή μας δεν έχει σκοπό να αντιπαρατίθεται με οποιοδήποτε μεμονωμένο άτομο. Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να το κάνουμε όποτε διαπιστώνουμε ότι κάποιοι προσπαθούν δόλια να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να δημιουργήσουν ανησυχία στους δημότες χωρίς λόγο.

Η ερασιτεχνική ερευνητική ενασχόληση του κ. Στρατή Μαζίδη, ο οποίος άρχισε να ασχολείται με τα κοινά της πόλης μέσα από ένα προσωπικό site, δημιούργησε πρόσφατα αναταραχή σε γονείς, μαθητές αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σε άρθρο του με τίτλο «Κίνδυνος να κλείσει το 1ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής» ισχυρίζεται ότι διαθέτει πληροφορίες μέσα από το 1ο  Γυμνάσιο, τις οποίες θεωρεί τόσο σοβαρές (;), ώστε τις μετέφερε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας για να τις αξιολογήσουν όπως λέει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και προφανώς για να ασχοληθούν μαζί τους ή όχι.

Το συντακτικό του προφανώς πάσχει, με αποτέλεσμα να πρέπει να το μεταφέρουμε σωστότερα για να αντιληφθούν οι εμπλεκόμενοι και όχι μόνο, στο τί θέλει να πει επακριβώς.  Επειδή ως δημοτική παράταξη ανήκουμε στους εμπλεκόμενους φορείς θα πρέπει να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους ούτως ώστε το κάθε ανεύθυνα γραμμένο δημοσίευμα να μην προκαλεί προβλήματα, ούτε στις ευαίσθητες ηλικίες των παιδιών, ούτε στους με πολλά προβλήματα φορτωμένους γονείς αλλά ούτε και στους αγωνιούντες εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Μαζίδης ισχυρίζεται ότι άκουσε κάποιους (;) καθηγητές να συζητούν μεταξύ τους για την πιθανότητα συγχώνευσης (και όχι κλείσιμο) του 1ου Γυμνασίου με το 5ο Γυμνάσιο του Τσακού.  Προφανώς επηρεασμένος από  αστυνομικές ταινίες, ακούγοντας τη συζήτηση των καθηγητών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί ενός μη τυχαίου καπνού, όπως ο ίδιος λέει, ο οποίος προφανώς ανυψώνεται από κάποια φωτιά (την οποία όμως δεν κατονομάζει επακριβώς).

Για να ενισχύσει με περαιτέρω στοιχεία τη φαντασίωσή του περί καπνού και φωτιάς, καταστροφής και διάλυσης, κλεισίματος και συγχώνευσης παραθέτει την επίσκεψη  του Δημοτικού Συμβούλου Ανδρέα Γκιζιώτη στο συγκεκριμένο σχολείο και τη συζήτηση που είχε με τους καθηγητές.

Προφανέστατα ο εν λόγω κύριος επειδή έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει τα γεγονότα με ελαφρότητα και άγνοια, δεν μπήκε στον κόπο να κάνει ένα τηλέφωνο στον κ. Ανδρέα Γκιζιώτη και να τον ρωτήσει σχετικά με το θέμα της συζήτησης που είχε με τους καθηγητές, αλλά έβγαλε  το φανταστικό συμπέρασμα ότι για να επισκεφτεί ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης το συγκεκριμένο σχολείο, κάτι σοβαρό (!) θα συνέβαινε.

Άρα σύμφωνα με την ευφάνταστη λογική του αυτό το «κάτι»  θα αφορούσε κάποιο κλείσιμο ή συγχώνευση.  

Είναι προφανές από τη συνέχεια του άρθρου του ότι αρέσκεται, εκτός από το να μας κοιτάει με τη φωτογραφία του με ύφος περισυλλογής και αυτοσυγκέντρωσης, στο να ψάχνει να βρει «εγκλήματα» τα οποία έγιναν κατά την περίοδο της διοίκησης του δημάρχου μας Βασίλη Ζορμπά, αποσιωπώντας παράλληλα το γεγονός ότι η τριετία μας αυτή έχει συμπέσει με τη μεγαλύτερη διεθνή αλλά και ελληνική οικονομική κρίση μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο κ. Μαζίδης έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια να  κατασκευάσει «εγκλήματα» που έχουν συμβεί επί δικής μας θητείας στην Αγία Παρασκευή αλλά και άλλα που θα συμβούν στο μέλλον, τα οποία η τοπική κοινωνία θα πληρώσει πολύ ακριβά όπως χαρακτηριστικά λέει ! Ξεχνώντας βέβαια το τί έχει συμβεί στην Αγία Παρασκευή από τη διοίκηση η οποία μονοπώλησε σχεδόν επί 26 περίπου χρόνια τη διαχείριση των προβλημάτων της.

Δεν θα επεκταθούμε τώρα στα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί σε βάρος των παιδιών, των γονέων, των εκπαιδευτικών και των συμπολιτών μας από το 1981 μέχρι την ημέρα που αναλάβαμε τα ηνία της πόλης, αλλά θα διαβεβαιώσουμε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς ότι ουδεμία συγχώνευση και πολύ περισσότερο κλείσιμο σχολείου θα επιτρέψουμε να συμβεί και ότι οι αιρετοί – εκπαιδευτικοί της παράταξής μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δίνουν καθημερινά μάχες για την αναβάθμιση της Παιδείας σε όλα τα επίπεδα.

Τέλος θα προτρέπαμε τον κ. Στρατή Μαζίδη όταν προσπαθεί να δώσει έναν δημοσιογραφικό τόνο στην προσωπική του ιστοσελίδα, να ερευνά και , αφού διασταυρώσει το αληθές των πληροφοριών,  να επικοινωνεί με τους αρμόδιους φορείς και να τους ρωτά γι’ αυτά που συμβαίνουν ώστε να προχωρήσει στην συγγραφή του «πονήματός του» με βάση την αλήθεια και όχι τα νεφελώδη σχήματα που παίρνει ο καπνός ανεβαίνοντας προς τον ουρανό.

Το Γραφείο Τύπου της  Δημοτικής Παράταξης,

«Αγία Παρασκευή , η πόλη μας»

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook