Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου του προέδρου των 21 ΟΤΑ κ. Γ. Κουράση

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ του Προέδρου του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη (21 ΟΤΑ), κ. Γεώργιου Κουράση

photo synentefxis typoy

ΘΕΜΑΤΑ :

  • Διακήρυξη δημοπρασίας για αγορά ακινήτου, για την ίδρυση Διαδημοτικού Κυνοκομείου
  • Πιλοτικό Πρόγραμμα για μετατροπή βενζινοκίνητων Δημοτικών οχημάτων για χρήση Φυσικού Αερίου
  • Προώθηση προγράμματος εκσυγχρονισμού Δημοτικού Φωτισμού
  • Διαδημοτική Συνεργασία στον τομέα των Πολιτιστικών

Τη Δευτέρα 29/8 πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Συνδέσμου όπου έγινε ενημέρωση στα Μ.Μ.Ε. σχετικά με :

  1. Διακήρυξη δημοπρασίας για αγορά ακινήτου, για την ίδρυση Διαδημοτικού Κυνοκομείου

Έχει ήδη δημοσιευθεί η διακήρυξη για την αγορά ακινήτου  στο οποίο θα λειτουργήσει διαδημοτικό Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων. Στην διακήρυξη , όπως εξηγήθηκε από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Γ. Κουράση, υπάρχουν αναλυτικά οι προδιαγραφές και η περιγραφή του ακινήτου, οι όροι οικοδομησιμότητας, ο τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας, καθώς και όλη η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι.

  1. Πιλοτικό Πρόγραμμα για μετατροπή βενζινοκίνητων Δημοτικών οχημάτων

Έχει ήδη εξασφαλίσει ο Σύνδεσμος τη δωρεάν μετατροπή 15 βενζινοκίνητων δημοτικών αυτοκινήτων των Δήμων-Μελών του σε φυσικό αέριο κίνησης, σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος, προβλέπεται, μετά τις μετατροπές, να γίνει από το Σύνδεσμο, στα συγκεκριμένα οχήματα, καταγραφή καταναλώσεων, οδικής συμπεριφοράς και εκτιμώμενων ρύπων, ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, για ευρύτερη χρήση του Φ.Α. στην κίνηση των οχημάτων των Δήμων.

  1. Προώθηση προγράμματος εκσυγχρονισμού δημοτικού φωτισμού

Το πρόγραμμα αυτό είναι συνέχεια του πιλοτικού προγράμματος που διενεργήθηκε από το Σύνδεσμο στους 10 Δήμους μέλη του, κατά την τελευταία τριετία, με το οποίο αναδείχθηκε η αναγκαιότητα ως και η χρησιμότητα, από περιβαλλοντικής και οικονομικής άποψης,  του εκσυγχρονισμού του Δημοτικού φωτισμού των Δήμων.

 

  1. Διαδημοτική Συνεργασία στον τομέα των Πολιτιστικών

Παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Διαδημοτικής Συνεργασίας στον τομέα των Πολιτιστικών των Δήμων-Μελών του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η πρωτοβουλία αυτή του Συνδέσμου εντάσσεται σύμφωνα και με τους σκοπούς του καταστατικού του στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης και σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των Δήμων-Μελών και της ανάδειξης των Πολιτιστικών δραστηριοτήτων τους, χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων με κοινωνικό προσανατολισμό και ελεύθερη πρόσβαση των Δημοτών.

Το Πολιτιστικό Διαδημοτικό Πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας (Σεπτ.’16 με Νοεμ. ’18). Οι πολιτιστικοί άξονες στους οποίους θα κινηθούν οι εκδηλώσεις του Προγράμματος  είναι : Θεατρικά δρώμενα, Παραδοσιακοί χοροί, Μοντέρνοι Χοροί, Μικτές Χορωδίες, Φιλαρμονικά Σύνολα, Σολίστ Κιθάρα, Σολίστ Πιάνο, Παιδικές Χορωδίες. Άξονες στους οποίους έχουν αναπτύξει αξιόλογη δραστηριότητα στην πλειονότητά τους, οι Δήμοι. Επίσης, προβλέπεται συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter