Η 17χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη στους 8 της διοργάνωσης στο “Lyttos Beach” του Ηρακλείου

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε και τη Reasco Gonzalez, για να προκριθεί στην τελική 8άδα της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου στην Κρήτη!

Η Σακελλαρίδη ζευγάρωσε τις νίκες της στο τουρνουά αυτής της εβδομάδας στο Lyttos Beach του Ηρακλείου, επικρατώντας της Mell Elizabeth Reasco Gonzalez από το Εκουαδόρ με 6-2, 6-3, σε 68 μόλις λεπτά.

Δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία κέρδισε τα 4 τελευταία games του 1ου σετ, ενώ στο 2ο σετ κέρδισε τα 5 από τα πρώτα 6 games και προηγήθηκε με 5-1. Η 18χρονη Reasco Gonzalez μείωσε προσωρινά σε 5-3, αλλά η πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2020 σέρβιρε με επιτυχία για την πρόκριση στη 2η ευκαιρία της.

Η Σακελλαρίδη διανύει μια πολύ καλή εβδομάδα στο Ηράκλειο, αφού μπήκε στους προημιτελικούς χωρίς να έχει ακόμα χαμένο σετ. Στον 1ο γύρο μάλιστα είχε αποκλείσει τη Γεωργιανή Sofia Shapatava, No.5 στο ταμπλό, Νο.384 στην παγκόσμια κατάταξη και πρώην Top 200 παίκτρια στη WTA.

Αύριο, η νεαρή Ελληνίδα θα αντιμετωπίσει την 20χρονη Αμερικανίδα Elysia Bolton, που βρίσκεται στο Νο.616 της παγκόσμιας κατάταξης. Θα διεκδικήσει την 4η πρόκρισή της σε ημιτελικό Futures διοργάνωσης στο επαγγελματικό tour της ITF.

Η Σακελλαρίδη είναι και η τελευταία εκπρόσωπος των ελληνικών χρωμάτων που συνεχίζει στα μονά του Ηρακλείου, καθώς την Τετάρτη δεν κατάφεραν να προκριθούν στη 16άδα οι υπόλοιποι αθλητές μας. Η Δήμητρα Παύλου ηττήθηκε από την Τσέχα Johana Markova, Νο.6 στο ταμπλό, με 6-3, 6-3, ενώ η Μάγδα Αδαλόγλου από μια άλλη Τσέχα, τη Monika Kilnarova (Νο.8 ταμπλό), με 6-3 6-4.

Πηγή: tennisnews.gr